vineri, 29 mai 2009

Wanted: a Few Good Shepherds (Must Know How to Wash Feet)
John MacArthur


Some modern church leaders fancy themselves businessmen, media figures, entertainers, psychologists, philosophers, or lawyers. Those notions contrast sharply with the way Scripture portrays spiritual leaders.

In 2 Timothy 2, for example, Paul uses seven different metaphors to describe the rigors of leadership. He pictures the minister as a teacher (v. 2), a soldier (v. 3), an athlete (v. 5), a farmer (v. 6), a workman (v. 15), a vessel (vv. 20 21), and a slave (v. 24). All those images evoke ideas of sacrifice, labor, service, and hardship. They speak eloquently of the complex and varied responsibilities of spiritual leadership. Not one of them makes leadership out to be glamorous.

That's because it is not supposed to be glamorous. Leadership in the church - and I'm speaking of every facet of spiritual leadership, not just the pastor's role - is not a mantle of status to be conferred on the church's aristocracy. It isn't earned by seniority, purchased with money, or inherited through family ties. It doesn't necessarily fall to those who are successful in business or finance. It isn't doled out on the basis of intelligence or talent. Its requirements are blameless character, spiritual maturity, and above all, a willingness to serve humbly.

Our Lord's favorite metaphor for spiritual leadership, a figure He often used to describe Himself, was that of a shepherd - one who tends God's flock. Every church leader is a ... (continues here)

joi, 28 mai 2009

Simetrii contradictorii


V-ati gandit vreodata ca in cartea Estera conflictul este intre doi descendenti ai unor oameni care au fost "crutati" ?


Haman era urmasul lui Agag, imparatul condamnat de Dumnezeu, dar crutat pentru o vreme de Saul.


Mardoheu este urmasul lui Simei, (Estera 2:5), omul care era cat pe aici sa fie ucis de generalul lui David pentru ca il blestema pe imparatul.


In primul caz, pe cine nu-l lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.


In cel de al doilea caz, ... prin cel iertat poate veni izbavirea!


Daniel Branzai

marți, 26 mai 2009

Colton la 20 de ani!


"Mai avem putin de mers pan' la tinta mult dorita..."





Pe data de 17 Aprilie 2009 , cu multumire, Biserica Romana Baptista "Calea Crucii" din Colton , California, a sarbatorit, prin harul si dragostea Lui Dumnezeu, 20 de ani de la înfiintare. Anul acesta, sarbatoarea s-a desfasurat într-un cadru restrans fara a avea invitati speciali ca în anii precedenti. Marturiile personale (în special cele din istoria bisericii de la înfiintare pana în present), lauda si închinarea prin poezii, cantece si rugaciuni de multumire au creeat o atmosfera de Cer.


Hrana spirituala a fost împartita prin mesajul pastorului bisericii locale, Daniel Sarlea.
Partasia a continuat la masa festiva special pregatita pentru aceasta ocazie, apoi timpul a fost deschis pentru diferite jocuri de tenis, volei si baschet pentru toate varstele.
Domnul sa binecuvanteze aceasta biserica si copiii Lui de pretutindeni, iar slava, onoarea si cinstea sa-I fie aduse numai Lui.



A consemnat Alexandra Mihaila

duminică, 24 mai 2009

Aleluia! Slava Mielului!



Mi-este foarte greu sa gasesc ceva in trecut care sa rivalizeze cu bucuria de a vedea pe Internet serviciul de inchinare prilejuit de intalnirea corurilor de tineret de la Chicago, ieri 24 Mai 2009.


Poate ca imensitatea cladirii in care a predicat pe vremuri celebrul Mody, faima ei binecunoscuta au contribuit la reactia mea. Cu siguranta insa ca mai mult au contribuit frumusetea programului, farmecul tineresc si calitatea muzicii ascultate.



N-am crezut ca romanii pot pune la cale o manifestare de o asemenea anvengura!



Vizionarea inregistrarii programului ar produce bucurie pana si conducatorilor vremelnici ai Romaniei care ar putea admira realizarile romanilor departe de tara lor de bastina si marturia lor frumoasa in multicolorul mozaic etnic american.

Ar trebui sa mentionez, pe rand, pe toti si pe toate care s-au succedat in program, dar n-am s-o fac. Sper sa ii vedeti si voi in inregistrarile care vor fi postate pe site-ul bisericii baptiste din Chicago. (Sper sa primim curand adresa de accesare).



Partea I

Partea II

O mentiune speciala pentru Valentin Popovici, care a fost, ca intotdeauna un crainic complex si competent si un neintrecut vestitor al Evangheliei.


O menitune speciala ar merita si dirijorii, in frunte cu neobositul Samuel Prelipceanu, fara entuziasmul caruia manifestarea n-ar fi avut loc.



Ar mai trebui mentionat si un donator care a sustinut funanciar masiv inchirierea salii, dar ... il stie si-l va rasplati Dumnezeu.



Aleluia! Slava Domnului! Ne-ati aratat ca se poate! Am vazut ce semne bune are viitorul generatiei tinere de astazi.


Daniel Branzai

vineri, 22 mai 2009

Festivalul Corurilor de tineret

Puteti urmari in direct (video)


- cele doua programe de sambata May 23 2009 10 am -12 pm si 5 pm - 7 pm (ora Chicago)


- programul de duminica va fi de la 5 p.m. - 7:30 p.m. (de la biserica Moody)


Live Webcast

joi, 21 mai 2009

Promotia din 1959!

Iata o intrunire de exceptie!
Nu toti cei de varsta celor vizati au acces la Internet. Daca stiti o astfel de persoana, va rog sa luati legatura cu fratele Iosif Serac: isarac@sbcglobal.net

Subject: Intrunirea absolventilor din 1959!



"Intre 3-5 iulie 2009, la ITB din Bucuresti, str.Berzei nr.29, va avea loc intalnirea absolventilor de seminar, promotia 1959.


Intalnirea de 50 de ani de la absolvire, a celor carre au mai ramas in viata, speram ca va fi un prilej de bucurie si multumiri aduse lui Dumnezeu.


Profesorii si absolventii, impreuna cu sotiile lor, sunt bine veniti. Cheltuielile de cazare, masa si transport, pe durata celor trei zile de partasie, vor fi suportate prin donatii benevole, de catre participanti, rudele si prietenii acestora.


Organizatori:


Husan Mihai, Cluj, tel. 025-883-3516


Manzat Ioan: Str.1 Mai Nr.29, Bl.C70, sc.B, ap.13, DEJ, cod 405200, jud. Cluj.



PROMOTIA 1959



1. Barta Istvan


2. Vadan Vasile


3. Oniga Gheorghe


4. Botnariuc Victor


5.Cocean Marcel


6. Bosneag Sima


7. Dragu Petru


8. Bortes Augustin


9. Pastean Vasile


10. Liuba Petre


11. Cocis Gheorghe


12. Zsisku Lazus


13. Mihai Ioan


14. Jula Vasile


15. Husan Mihai


16. Szabo Mihai


17. Mitrofan Gheorghe


18. Mike Bela


19. Achimas Gheorghe


20. Ineovan Dumitru


21. Hudema Dragos


22. Constantin C.


23. Beretz Istvan


24. Mihai P.Ioan


25. Herbei Damian


26. Ciorogaru Simion


27. Belei Remus


28. Antal Istvan


29. Pintican Vasile


30. Borlea Samuel


31. Achim Iosif


32. Manzat Ioan


33. Muresan Vasile


34. Balean Gheorghe


35. Iosif Sarac


36. Ieremia Pavel


37. Kiss Lazlo


38. Gavagina Ieremia


39. Munteanu Liviu



Profesori:



1. I.R. Socaciu


2. Alexa Popovici


3. Denes Ferenc


4. Petre N. Popa


5. Bokor Barnaba


6. I Bunaciu


7. I. Gertel


8. I. Miclea


9. C. Balgradeanu"



Va multumesc

Iosif Sarac

miercuri, 20 mai 2009

Festivalul corurilor de tineret



Profitand de ziua libera oferita de “Memorial Day”, corurile de tineret din bisericile Asociatiei Bisericilor Baptiste Romane din Canada si USA se vor intalni la Chicago. Programul se va desfasura sambata si duminica dimineata la biserica pastorita de Valentin Popovici si Petrica Ordeanu, iar duminica dupa amiaza la celebra biserica “Moody”. (click pe imagine)

Ne rugam pentru tinerii care calatoresc. Dumnezeu sa fie cu ei “la plecare si la venire”.

Ne rugam sa se arate slava Domnului si sa sfinteasca pe toti participantii.
daca sunteti in Chicago, nu scapati ocazia!

Oh! What a night!

duminică, 17 mai 2009

De la Ovidiu Rauca

Fratii mei,


ceea ce fratele Samy Tutac ne-a impartasit e o recenta si istorica oportunitate a evanghielicilor romani de a mijlocii inaintea lui Dumnezeu pentru fr. Ben-Oni Ardelean, si o chemare la a strange randurile in jurul acestui frate minunat. Il cunosc foarte bine pe fratele Ben-Oni Ardelean de aproape 15 ani si recomand tuturor, indiferent de cum va pozitionati politic, sa ne unim fortele si sa demonstram acum, ca evanghielicii romani au devenit o voce care trebuie considerata in Romania si cu ecou pana in Europa.



Ma rog ca Dumnezeu sa-si desavarseasca lucrarea si in acest plan - pentru gloria Lui !

Ovidiu Rauca,
Romanian Baptist Church
of San Francisco Bay Area



--- On Sat, 5/16/09, Samy Tutac wrote:

Subject: [pastornet] Rugaciune pentru Europa



Dragi frati in Cristos,



Asa dupa cum stiti anul acesta in perioada 4-7 iunie vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European in toate tarile din Uniunea Europeana.

Cei alesi vor servi in acest for european pentru o perioada de cinci ani.Desi nu dam mare importanta acestor alegeri doresc sa va reamintesc ca in anii urmatori Parlamenul European va emite majoritatea legilor in Uniunea Europeana si acestea vor afecta profund viata fiecarei natiuni parte a U.E.,inclusiv a Romaniei.Nu cred cva este nevoie sa va reamintesc ca prezenta evanghelicilor in acest for este extrem de scazuta,dar in contextul actual absolut necesara.

Romania va fi reprezentata de un numar de 33 de europarlamentari.

Cu ajutorul Domnului tara noastra are sansa reala de a avea in noul legislativ european un credincios evanghelic.Fratele Ben Oni Ardelean aflandu-se pe pozitia a sasea pe lista Partidului National Liberal, ar putea fi, cu ajutorul Domnului si cu sprijinul nostru, reprezentant ul evanghelicilor din Romania in Parlamentul European, dupa 7 iunie 2009, data la care au loc aceste alegeri in Romania.In acest context va indemn sa ne unim in rugaciune pentru Europa si sa-i cerem Domnului indurare pentru acest continent paganizat.

Sa ne rugam pentru o prezenta evanghelica cat mai puternica si din cat mai multe tari.Sa ne rugam pentru fratele Ben Oni Ardelean si sa-i incurajam pe fratii nostri sa participe la acest scrutin electoral si sa sustina candidatul nostru.

Stiu bine ca adesea avem optiuni politice diferite dar stiu la fel de bine ca unul din principalele atuuri ale copiilor lui Dumnezeu a fost si este capacitatea de a se sprijinii reciproc si de a fi uniti pentru o cauza comuna.



Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!Dumnezeu sa binecuvanteze Europa!



Pastor Samy Tutac,Timisoara

vineri, 15 mai 2009

De mirare in Romania ...

Va invit sa cititi un articol surpinzator de corect despre biserica baptista aparut in ziarul "Dilema Veche". Felicitari si ... deci se poate si asa!

...DIN POLUL PLUS

Mădălina ŞCHIOPU
Biserica din Ferentari – cine sînt baptiştii din România -

Clădirea mare, zugrăvită în culori deschise, cu curtea curată, contrastează cu casele mizere din Ferentari. Se numeşte Biserica Baptistă „Providenţa“, dar pastorul Otniel Bunaciu spune că mai toată lumea o cunoaşte de ani întregi ca „biserica din Ferentari“, fiind singura de acest fel din zonă. Este Duminica Floriilor, pe care baptiştii din România au hotărît de multă vreme să o celebreze alăt (restul aici)

Moldova - update

„Compromisul întreabă: este sigur? Consensul întreabă: este popular? Caracterul întreabă: este drept?” (Martin Luther King).

Dragi frati si surori,

Pe 20 mai vor avea loc alegerile Preşedintelui Republicii Moldova. Partidul Comuniştilor a anunţat că înaintează la această funcţie pe Dna Zinaida Greaceanîi, ex-Prim Ministru al RM. Pentru a putea alege şeful statului, comuniştii mai au nevoie de un vot. Partidele din opoziţie au declarat că nu recunosc rezultatele alegerilor din 5 aprilie şi nu vor vota nici un candidat la funcţia de Preşedinte al RM, pledând astfel pentru alegeri anticipate.

Alegerile din 5 aprilie şi ceea ce-a urmat după aceste alegeri au dezbinat societatea noastră mai mult ca oricând. De aceea, alegerea Preşedintelui RM pare să fie o răscruce existenţială atât pentru deputaţii acestui Parlament, cât şi pentru întreaga societate. Alegerea care va fi făcută va marca profund viitorul nostru şi al copiilor noştri.

Ţinând cont de tensiunea enormă creată în preajma acestor alegeri, de marea responsabilitate a deciziilor care urmeaza sa fie luate şi de eventualele consecinţe negative, vă îndemn să stăruiţi în rugăciune pentru alegerile din 20 mai. Chiar dacă există argumente pragmatice în favoarea votării Preşedintelui RM, consider că singura alternativă morală pentru situaţia în care ne aflăm este nevotarea preşedintelui şi pledarea pentru alegeri anticipate libere şi corecte. Cred c-ar fi greşit să ne temem de ce poate fi mai rău, în loc să ne încredem în Dumnezeu care ne vrea binele si poate sa ne dea un viitor si o speranta. De aceea să ne rugăm ca mai presus de toate să se facă voia lui Dumnezeu!

Valeriu Ghiletchi

PS Pentru comentarii si intrebari vizitati www.valeriughiletchi.org

joi, 14 mai 2009

Doua carti noi la C.A.M. Ohio

Cu ajutorul Domnului am reusit sa tiparim doua carti foarte bune in limba romana. Amandoua au fost publicate in revista noastra “Samanta adevarului” si foarte multi m-au intrebat daca nu le avem de vanzare.

Prima carte descrie viata unei tinere care a facut o alleger gresita in viata, pentru care plateste un pret destul de mare pana la sfarsit. Consider ca este foarte educativa pentru toti tinerii zilelor noastre.

Cea dea doua este vorba de “Sfantul Patrick” marele misionar al Irlandei care duce Evanghelia la neamul lui cu orice pret.
Daca vrea cineva sa comande o poate face prin:


telefon 330 893 2428 sau
E-mail gcotlet@camoh.org

Cu toata dragostea,
Gicu Cotlet

miercuri, 13 mai 2009

Botez la New York


„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!”

În ziua de 19 Aprilie 2009, Biserica Maranata din New York s-a bucurat de dublă sărbătoare:

Învierea Domnului nostru Isus Hristos precum şi de un serviciu special de botez Nou Testamental. Într-o atmosferă de sărbătoare cerească cinci suflete au mărturisit credinţa lor in Domnul Isus în apa botezului.

“Nici o boală, nici măcar a cancerului nu-i mai gravă, decât boala păcatului” a mărturisit Alina Albert (pentru care ne rugăm ca Domnul să o vindece de cancerul de care suferă) în faţa Bisericii alături de Camelia şi Claudiu Sălăjan, Adrian Vulpe şi Zamfir Şerban.

Cuvântul Domnului a fost rostit prin fratele Ionel Ţeudan, pastorul bisericii, care a şi oficiat botezul. Tinerii, grupul muzical şi corul au împodobit serviciile de închinare de dimineaţa şi de după amiază, după care părtăşia a continuat în jurul unor frumoase mese de dragoste.

Toată slava şi gloria

(primit de la Aurel Macovei)

marți, 12 mai 2009

Prelegerea lui Liviu Percy la RBYA Missions Conference

Botez la Portland





Dupa celebrarea din februarie (a 25 de ani de existenta), a venit randul unei alte sarbatori in Biserica Baptista Romana din Portland. Pe data de 19 Aprilie, in cadrul serviciului de dimineata, a avut loc un botez nou testamental, in care 14 persoane au facut legamant cu Domnul. Fratele Iosif Ton a avut un mesaj special, dedicat acestui eveniment.
La serviciul de dupa amiaza, a avut loc ceremonia de punere a mainilor, iar mesajul principal a fost sustinut de pastorul bisericii, fratele Nelu Brisc. Sarbatoarea s-a incheiat in jurul unei mese de dragoste, la care au participat toti cei prezenti.

Numele candidatilor (in ordinea in care apar in fotografia cu fratele Nelu Brisc, de la stanga spre dreapta): Lorina Cristea, Liviu Cristea, Alina Dan, Cristina Cupceanu, Edward Ivan, Rebeca Grejuc, IOAN BRISC, Lilia Vintu, Dante Magdici, Alina Vlad, Ruben Sanduleac, Neli Bostan, Pavel Munteanu, Ana Cosma si Jacquelyn Miclau.

Bethel cu Harul sau Harul la Bethel

(click pe imagini)







Duminica 3 Mai, 2009, la Sacramento a avut loc o mare sarbatoare crestina.
Pentru prima data, doua biserici baptiste din acelasi oras au avut Botez si Cina Domnului impreuna.

Pentru realizarea acestui eveniment, ei au inchiriat sala folosita acum doi ani pentru tinerea Conventiei Asociatiei Baptiste din USA si Canada. Multimea celor prezenti a umplut aproape toate locurile, participantii find aproximativ de doua ori mai multi decat membrii celor doua biserici.

Pastori celor doua biserici baptiste care au organizat aceasta intalnire sunt: Doru Aninoiu, Crisan (Biserica Bethel) si Claudiu Valcu, Ioan Cintean si Stefan Ghinescu (toti de la biserica Harul).

Cu aceasta ocazie, corul barbatesc "Lauda Mielului", cunoscut pentru turneele din Europa, a cantat si dimineata si dupa amiaza. Anul acesta, ei isi vor continua lucrarea cu vizite la Los Angeles, Phoenix si Chicago.

Alaturi de ei, corurile bisericilor locale au completat foarte frumos inchinarea prin muzica.

Dimineata a avut loc botezul celor sase persoane care L-au marturisit pe Domnul Isus ca Mantuitor personal, iar dupa amiaza a avut loc "punerea mainilor" si "Cina Domnului".

Pentru mine, a fost o mare bucurie sa-i privesc pe cei doi pastori (Doru Aninoiu si Claudiu Valcu) in acelasi baptister si apoi impartind impreuna Cina Domnului. Este un exemplu bun care ar putea fi urmat si de alti pastori care-si desfasoara activitatea impreuna in acelasi oras al Americii.

Pana voi primi si alte imagini de la acest extraordinar eveniment, iata o poza cu corul "Lauda Mielului" (click pe imagine):



Daniel Branzai

luni, 11 mai 2009

East Coast Missions Conference

Hello everyone,

Thank you again to everyone who attended the East Coast Missions Conference, and we hope that the Lord is continuing to bless you. Attached to this e-mail you will find the documents from two presenters from the conference:

1) Liviu Percy (about Moral Dilemmas)

2) Mircea Ionescu (about the view of Jesus in Islam).

- RBYA Committee

(Poze, poze, poze ?)

Botez la Nashville, TN


Duminica,01 martie 2009, in cadrul serviciului de dimineata, Biserica Romana Baptista din Nashville , Tn. a participat si s-a bucurat alaturi de Biserica Americana “First Baptist Church of Donelson” si “Victory in Jesus Church” cu ocazia celebrarii unui botez Nou Testamentar, in care 14 suflete au marturisit credinta lor in Domnul Isus Cristos.

Atat “Victory in Jesus Church” cat si “Biserica Romana Baptista” din Nashville, s-au format si s-au bucurat de- alungul anilor de sustinerea fratilor americani de la “First Baptist Church of Donelson”

Evenimentul a fost “gazduit” de Rev. Jim Cross (First Baptist Church of Donelson) iar actul botezului a fost oficiat de Rev. Phil Gruita (pastorul Victory in Jesus Church), dumnealui fiind de origine romana.

Corul Bisercii Americane “First Baptist Church of Donelson”a impodobit prin cantarile lor aceasta sarbatoare.

Fie ca Dumnezeu sa-si culeaga toata slava si sa binecuvantezete cu putere si har atat bisericile romanesti cat si bisericile americane.

A consemnat Rev. Timotei Miu

Misiune in Honduras

Liliana Lungu from Bucurest wrote this

„ Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos, si care raspindeste prin noi in orice loc mireasma cunostintei Lui.” 2 Corinteni 2.14

Iubiti frati si surori in Hristos,

Va salutam cu harul si pacea Domnului si ne bucuram sa impartasim cu dvs. lucrarile minunate ale lui Dumnezeu, felul cum El a lucrat in Honduras.

Am pornit in aceasta frumoasa „aventura” a vestirii Evangheliei o echipa formata din 12 persoane, gata sa ne lasam calauziti de Duhul Sfint in ceea ce avea pregatit pentru acest loc ales spre a fi binecuvintat de prezenta Lui.

Lucrarea s-a desfasurat in Tela, o localitate in partea de nord a tarii, situata pe tarmul marii Caraibe. Proiectele de anul acesta au fost VBS (scoala biblica de vacanta) si fotbal.

Cu echipa de VBS am avut o serie de lectii biblice, cintece, jocuri, am invatat versete si ne-am rugat cu copiii din doua centre speciale. Centrul Foster Care unde au fost in jur de 70 de copii foarte saraci care traiesc in conditii foarte grele, din familii cu probleme – i-am vizitat anul trecut si acum s-au bucurat mult sa ne vada, si-au amintit ce-am facut cu ei anul trecut, cintecele si impreuna am impartasit iarasi din Cuvintul Domnului, L-am laudat pe El si ne-am bucurat. Copiii au primit pachete, papuci si dulciuri.

Al doilea Centrul San Juan Bosque cu 35 de copii orfani de cel putin unul din parinti, unii traiesc in strada, altii sunt trimisi de cei care ii cresc sa munceasca, copii cu probleme de comportament din cauza tratamentului rau pe care l-au primit acasa sau pe strada – in timpul petrecut cu ei am vazut niste copii minunati, dornici sa cunoasca mai mult din Dumnezeu carora le-am aratat si le-am vorbit despre dragostea pe care Isus o are pentru ei – i-am luat in brate, ne-am jucat cu ei, am vorbit cu ei, am cintat... a fost un timp binecuvintat... Dumnezeu ne-a pus pe inima sa cumparam uniforme pentru acesti copii.. ...au fost asa de bucurosi – cu greu ne-a despartit de ei... ii pastram in inimile si in rugaciunile noastre. Am ramas in legatura cu invatatoarea lor, Miriam, un copil al lui Dumnezeu pregatita de El ca s-o foloseasca in aceasta lucrare – am lasat ceva materiale ca sa poata face in continuare scoala biblica cu copiii si dorim sa mai trimitem ce mai are nevoie pentru ca ea sa continue – Dumnezeu sa fie laudat pentru ceea ce face cu acesti copilasi!

Impreuna cu noi am avut si citiva adolescenti de la Institutul American – o scoala in limba engleza pentru copii ceva mai instariti – au mers cu noi citiva in fiecare zi sa ne ajute cu traducerea.. si Dumnezeu i-a atins si pe ei.. desi suspiciosi la inceput, nestiind cine suntem si ce facem, in scurt timp au devenit prietenii nostri foarte buni. Traducind pentru noi o parte din lectiile biblice au avut ocazia astfel sa auda si ei Cuvintul lui Dumnezeu – „..tot asa si cuvintul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele” (Isaia 55.11)

Am avut ocazia sa mergem intr-un sat - Triunfo de la Cruz - locuit de grupul etnic de culoare garifuna si am vizitat o scoala unde am impartasit cu copiii din Cuvintul Domnului, am cintat impreuna am invatat verset si ne-am jucat. Este inca mare har in Honduras faptul ca se poate intra cu usurinta intr-o scoala pentru a duce vestea buna a mintuirii.. slavit sa fie Dumnezeu pentru aceasta!

Am vizitat si anul aceasta data Centrul de reabilitare pentru copii cu handicap – am petrecut un timp frumos cu copii, ne-am jucat cu ei.. ne-a bucurat sa vedem ca unii sunt mai bine in urma tratamentului primit.. Am vorbit cu unii dintre ei, i-am incurajat, i-am indemnat sa se apropie de Dumnezeu...

La proiectul fotbal au fost implicati peste 100 de copii. S-au pregatit echipele timp de citeva zile iar in ultima seara a fost un mic campionat. La fiecare intilnire echipa noastra a vorbit copiilor despre Domnul Isus si dragostea care o are pentru ei si s-au rugat impreuna. Dumnezeu a lucrat in chip minunat si aici..

Unul din jucatorii din echipa nationala a vazut ce facem cu copiii prin fotbal si si-a exprimat dorinta de a lucra in acelasi mod in timpul sau liber, spunea ca de mult avea in inima sa faca acest lucru. De asemenea primarul localitatii a fost impresionat de aceasta lucrare, a recunoscut Charitycup ca organizatie serioasa (de romani!) in ceea ce face si doreste sa sponsorizeze campionatul de fotbal in urmatoarea misiune.

Am avut ocazia sa vizitam din nou Centrul de reabilitare pentru dependenti de alcool si droguri si am avut un timp frumos de partasie si inchinare impreuna cu cei de-acolo. I-am incurajat si ne-am rugat pentru acesti oameni care au ales sa puna problemele lor, viciile lor inaintea lui Dumnezeu asteptind ca El sa-i elibereze si sa-i vindece. S-au facut si ceva reparatii la centru la instalatiile sanitare.

In una din seri am intilnit pe marginea drumului un baiat intr-o stare trista – era drogat si baut de 40 de zile...ne-am apropiat de el si baietii i-au vorbit de dragostea Domnului Isus pentru el, i-au spus ca El e singurul care poate sa-l elibereze, care poate sa dea un sens vietii lui – a inceput sa plinga cind a auzit, si-a deschis inima si ne-a spus ca era trist si singur din cauza ca parintii lui murisera si a ales acest drum intunecos al iluziilor provocate de niste substante... i-am spus de centrul de reabilitare si a acceptat sa mearga acolo sa primeasca ajutor.. cei de la centru l-au primit cu bratele deschise, gata sa-l ajute.... („Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna..” – Matei 11.28.)

Am vizitat si citeva biserici locale unde am intrat in legatura cu oamenii cu dorinta de a lucra impreuna pentru imparatia lui Dumnezeu. Am avut o partasie deosebita, am simtit prezenta lui Dumnezeu, am avut mesaje de incurajare pentru fratii nostri din Honduras, ne-am rugat impreuna, s-au rugat pentru noi si pentru ceea ce faceam acolo, am lucrat cu copiii din biserica.

Misiunea aceasta a fost o mare binecuvintare pentru Honduras, pentru noi si am vazut calauzirea lui Dumnezeu la fiecare pas si credinciosia Lui in lucrurile cele mai mici, am vazut cum Dumnezeu a adus multe persoane in drumul nostru ca sa le arate mintuirea si dragostea Lui si am vazut cum inimile lor au fost atinse.... a Domnului si Mintuitorului nostru scump Isus, sa fie slava si gloria acum si in veci!

Multumim pentru suportul si rugaciunile cu care ne-ati insotit si fara de care lucrarea aceasta n-ar fi fost completa. Harul Domnului Isus Hristos si dragostea lui Dumnezeu si impartasirea Sfintului Duh sa fie cu voi cu toti!



Cu dragoste in Hristos,

Echipa Charitycup Honduras 2009

sâmbătă, 9 mai 2009

Si nuntile ?

O intrebare: ati vrea ca pe acest blog sa apara si nuntile din bisericile Asociatiei?
Daca, da, va asteptam cu pozele voastre.

Biserici cu constructii in constructie

Doua din bisericile Asociatiei se afla in plin efort financiar pentru ridicarea unor case de rugaciune.

Biserica din Nashville, Tennessy, pastorita de Timotei Miu.
Dupa 16 ani d ela infintare, a cumparat o proprietate de 4.4 acrii, cu o casa pe ea, la intersectia a doua rute importante (70&109, aproape de I-40). Laudam prriceperea celor care au profitat de preturile scazute din perioada actuala si au platit numai $170.000 !

Cei care vor si pot sa ajute financiar sunt rugati sa trimita donatii pe adresa:

2520 Lebanon Pike, Nashville, TN 37214 sau prin intermediul site-ului: www.bisericabaptistaromananashville.org (telefon) (615) 547-9674

Biserica din Charlotte, North Carolina, pastorita de Liviu Percy si Ioan Peia

Phone: (704) 597-5694
Website: www.rombcc.com

Speram sa putem reveni curand cu amanunte si ... poze.

vineri, 8 mai 2009

Conventia din 2009

Ieri am fost instiintat de George Dancea, presedintele RBA, ca in urma consultarilor cu Octavian Dobos, vicepresedinte pentru bisericile de pe coasta de vest, s-a hotarat ca locul Conventiei de anul acesta sa fie intre 4-6 Septembrie la ... Phoenix!

Vom reveni cu amanunte. Deocamdata, planificati-va concediile corespunzator. Se anunta o Conventie plina de caldura (ca in Arizona).

August
Average high temperature: 103
Average low temperature: 79
Warmest ever: 116
Coldest ever: 60
Average precipitation: 1.0

September
Average high temperature: 99
Average low temperature: 72
Warmest ever: 118
Coldest ever: 47
Average precipitation: .7

joi, 7 mai 2009

Intalnirea de primavara pe coasta de est

1. Intilnirea va fi in data de 28-31 mai 2009 in incinta Bisericii
Providenta din Greenfield MA.

2. Tema : Biserica in Asteptarea Domnului - Text. Ap.22:20 - "Eu vin
curind." Amin! - Vino Doamne Isuse! Strigarea Domnului si raspunsul
Bisericii.

3. In fiecare seara vor fi servicii de Evanghelizare - Predicici pe
aceasta tema - rugam fratii sa fie pregatiti.

4.Vom avea o vizita speciala in incinta casei unde sa nascut si a
crescut marele... credinciosul...D.L.Moody.

5. Vom avea seminare speciale pe tema intrunirii.

6. Adresa Bisericii: 118 Federal str. Greenfield MA. 01301

7. Aeroportul cel mai apropiat este BDL . Bradley International
Airoport din CT - cei care zburati la acest aeroport veti fi intilniti
de cinevai din Biserica si ajutati sa ajungeti mai usor daca ne veti
da informatii despre timpul si compania de zbor.

8. Penru Informatii despre zbor si aducerea de la aeroport se suna pe
tel.
413 - 512-0178 Alex Comerzan / 413 - 774-5974 Elisei Taraburca /
413 - 512-0703 Mike Placinta

9.Cazarea va fi pentru toti la familii din Biserica, in felul acesta
am dori sa fie si partasie prin familii, de felul vizite pastorale
Pauline, adica mai de durata, care sa lase amintiri crestine si
fratesti de doua ori.

10. Intrunirea se va incheia cu : Rusalii la Greenfield

11. Pentru concretizari si alte detalii sunati si la 413-772-0121
Maria & Simion Placinta. Va asteptam cu drag...

marți, 5 mai 2009

Ca odinioara ostasii la Ioan Botezatorul ...

Iata o lucrare pentru care va puteti ruga:

INVITAŢIE

Avem onoarea si plăcerea de a vă invita la întâlnirea naţională de rugăciune a militarilor creştini din România

Motto:,, Sfârsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti dar, si vegheati in vederea rugăciunii.” (1 Petru 4:7 )

Data: 15 – 17 mai 2009

Locul: Centrul Creştin PACEA din ŞELIMBĂR, str. 1 Decembrie nr.8, jud. Sibiu

Notă :

1. Cost – cazare si masa, meniu complet/persoana: 75 Ron/zi (total 150 lei pt. cele două zile), suma care se achită în momentul sosirii la locul întâlnirii.

2. Pentru copia electronică a materialelor proiectate, recomandam să aveti un memmory stik la dumneavoastra.

3. Confirmarea participarii : telefon – 0344/104.827, 0728/175.745, 0751/121.169 sau e-mail: soldier4christ@gmail.com

4. Detalii la : www.asociatiacornelius.ro, Sectiunea Contact si la www.pacea.ro

vineri, 1 mai 2009

GANDURI LA INCEPUT DE DRUM

Motto : " Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Christos ... "
/Apostolul Pavel/

(Click pe imagine)





GLOBAL IMPACT MINISTRIES (engl) sau EVANGHELIA FARA FRONTIERE (rom) este numele misiunii la care Dumnezeu ne-a chemat cu mai bine de sapte ani in urma. Calatorim din loc in loc si ducem oamenilor VESTEA BUNA - aceea ca Domnul Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu a murit si a inviat pentru ca toti cei ce se incred in EL si-l primesc in inima lor prin pocainta sincera sa poata sa fie mantuiti. Iar celor mantuiti le aducem aminte ca au datoria sa traiasca la inaltimea numelui pe care-l poarta.

In anul 2008 Dumnezeu ne-a ajutat sa slujim in 10 tari.

Viziunea noastra este ca si-n calatoria misionara din anul 2009 sa ajungem in cat mai multe locuri din Romania si Europa. Ne asteapta orfanii, saracii, vaduvele, pensionarii, bolnavii, misionarii; vom poposi in adunari mari si mici, in azile si orfelinate si vom folosi orice ocazie pe care ne-o ofera STAPANUL ca sa transmitem dragostea LUI.

Iar ca sa implinim chemarea pe care EL ne-a dat-O avem nevoie de sanatate, protectie, intelepciune de Sus si resurse. Iata de ce va rugam din inima sa ramaneti impreuna cu noi in rugaciune si post in lunile care urmeaza (12 Mai - 12 August 2009), intelegand ca lucrarea pe care noi o implinim este in acelasi timp si lucrarea tuturor acelora care ne cunosc si sunt alaturi de noi. Suntem bucurosi sa avem frati si surori ca si Dumneavoastra, motiv pentru care va imbratisam cu dragoste sincera si va multumim din inima pentru intelegere si sustinere.

Dorinta noastra este ca Dumnezeu sa va rasplateasca jertfa si sa va binecuvinteze viata, familia si slujirea .

Fratele Mihai & Sora Any.

Vineri, 2 Mai 2009 - GLENDALE, AZ

Cina Domnului - liturghie sau simbol ?