joi, 31 decembrie 2009

Cliff Richard - Rugaciune pentru Imparatia viitoare

La trecerea in noul Mileniu, Anglia a cantat rugaciunea Tatal nostru. A fost frumos. A ramas valabil si astazi.

miercuri, 30 decembrie 2009

Cum se tine o seara de rugaciune?

Va propun sa ne intoarcem la inaintasii nostri si sa le urmam exemplul. Iata ce putem invata de la Moody:




La Multi Ani in anticiparea Vesniciei!


Aflati in pragul anului 2010, gandurile noastre se indreapta inspre Dumnezeu pentru protectie, calauzire si binecuvantare. Rugaciunea fierbinte a inimii este ca Bunul nostru Parinte ceresc sa ne pastreze in harul Lui impreuna cu toti cei dragi ai nostri si cu toti cei care-L cauta pe Domnul dintr-o inima curata!

"...am vestit un post de smerire inaintea Dumnezeului nostru, ca sa cerem de le El o calatorie fericita pentru noi, pentru copiii nostri, si pentru tot ce era al nostru.... Pentru aceasta am postit si am chemat pe Dumnezeul nostru. Si El ne-a ascultat." (Ezra 8:21,23)

In Cristos Domnul,
Florin, Jenny, Elizabeth&Rebecca Filip

Teme pentru saptamana de rugaciune

luni, 28 decembrie 2009

Familia Deliu, pastor la Chicago


Dragii nostrii, va dorim Sarbatori fericite si La Multi Ani cu domnul Isus.

Cu drag
Fam. Ionut Deliu, Dana, Rut si Sara

duminică, 27 decembrie 2009

Bucurie in Anaheim


Familia Ban, familia Branzai, cuscra Gabriela Sabau, familia Rus si familia Monafu va saluta pe toti cu ocazia marii sarbatori a Nasterii lui Christos.

sâmbătă, 26 decembrie 2009

Guelph - Canada - un nou punct de misiune



Va transmit multe salutari din partea mea si a familiei mele.

Noi am venit in Canada in 2007. Am terminat in anul 1997 la Institutul Emanuel din Oradea la sectia Teologie Pastorala, si am fost ordinat ca pastor in iulie 1997 am slujit in trei judete in tara,
Salaj, Bistrita si Alba

De cand am venit aici am avut pe inima sa ma implic in misiune, si am inceput in anul 2007 cand am fost cu colinda la Guelph prima data, am fost doar o masina 7 persoane
in 2008 la Craciun ne-am triplat am fost 3 masini, iar anul acesta ne-am triplat din nou si am fost 10 masini. Ce sa va spun, am avut un an binecuvantat la colinda, am fost in case de ortodocsi care nu au mai auzit o colinda de peste 15 ani. Chiar am avut la ultima locatie o experienta interesanta.

Eram intr-un bloc la etajul patru, si am ocupat complet holul, ne-a deschis usa apartamentului o femeie, Lidia, care cand ne-a auzit cantand a inceput sa planga si a vrut sa cante cu noi. I-am dat caietul si a cantat cu noi. A deschis usa vecina de vis-a-vis , canadianca, care cand a vazut-o pe vecina ei ca plange a crezut ca vrem sa ii facem rau si ne-a aratat telefonul ca suna la politie. Noi am mers cu colinda pana la capat si i-am explicat ca ea plange de bucurie.cand i-am explicat cum stau lucrurile a zis ca ii place cum cantam dar nu intelegea de ce plange vecina ei. Ei bine, femeia asta si-a deschis inima pentru Domnul si cu lacrimi in ochii a cantat cu noi apoi ultima colinda, Astazi vin sa-mi plec genunchii, pe fondul acestei cantari, i-am propus sa isi deschida inima pentru Domnul. A fost ceva extraordinar. Am plecat toti acasa cu inima plina de bucurie ca s-a vestit evanghelia si un suflet a fost cercetat in mod deosebit.

In harul Lui
Nicu Topan, Guelph, Ontario, Canada

Valeriu ne saluta



Dear friends,

Merry Christmas and a Happy New Year! Greetings from Nashville where we have celebrated Christmas with our sons and family friends!
Valeriu Ghiletchi

Rodire in Canada de est

Am primit aceasta serie de mesaje din partea celor care traiesc si lucreaza in Canada de est. Pentru noi, ei sunt departe. Pentru ei, noi suntem departe. Ce bine ca suntem aproape in Domnul si impreuna in lucrarea Lui!
*********************

Numele meu este Florin Dragomir si sunt pastorul Bisericii Baptiste Romane Bethel din Kitchener. Suntem parte din Asociatie.

Cu 5 ani in urma am venit din Romania, direct de pe bancile seminarului ca pastor al bisericii alaturi de fratele Ilie Vela. Acum fratele Ilie s-a retras, desi mai ajuta lucrarea, si am ramas pastorul bisercii. Biserica noastra numara in jur de 90 de membrii, iar cu copiii depasim 120.

Alaturi de noi, ca membru al bisericii si al comitetului s-a aflat din 2007 fratele Nicu Topan, care a fost pastor in tara si a pastorit mai multe bisericii in tara. El a dorit sa lucreze in via Domnului si ne-am gandit sa incercam sa deschidem o lucrare in orasul Guelph, care se afla la 30 de minute de Kitchener. Vara aceasta am botezat o sora din Guelph, iar o alta sora, botezata in tara anul acesta, locuieste in Guelph si frecventeaza biserica noastra. Cei din familiile celor doua surori sunt nemantuiti.

Domnul a fost bun, iar cu ajutorul fratelui Mircea Toma din Toronto, bun prieten si colaborator al bisericii noastre, am reusit sa primim ajutorul unei biserici mai mari canadiene din Guelph, care ne-a pus la dispozitie gratuit o sala de inchinare, iar locatia este foarte buna.

Din 10 ianuarie 2010 vrem sa incepem primul serviciu la Guelph, iar in 31 ianuarie am vrea sa avem un serviciu special de inaugurare. Nu va fi usor, dar roadele suntem siguri ca vor apare prin voia lui Dumnezeu. Am fost la colindat in Guelph impreuna cu tinerii si o parte din fratii si surorile din biserica si am facut invitatii pentru serviciile urmatoare. Rugati-va pentru aceasta lucrare.

Zona Toronto-Kitchener este destul de bogata in biserici, pentru o intindere asa de mica. Exista 3, ba chiar 4 biserici baptiste in Kitchener, First Baptist Church (fr. Pasui), Biserica Speranta (fr. Nicu Brinda), noi, Biserica Bethel si acum s-a mai format o biserica din First Romanian Baptist, numele lor este Metanoia si sunt in curs de formare si spera sa il aduca ca pastor pe fratele Emil Bartos. Apoi mai este biserica din Toronto (fr. Mircea Toma), biserica din Hamilton (fr. Petrica Marcuci) si biserica din Windsor, acum fara pastor, dar a fost pastor fr. Cornel Unc. In rest, mai este biserica din Montreal, care este un pic cam departe de noi, 7 ore de condus.

Colaboram intre noi de cate ori avem ocazia, noi in special cu biserica din Toronto si Windsor, iar la nivel de Kitchener avem intruniri lunare cu pastorii din toate bisericile evanghelice (baptiste si penticostale), care au ajuns la numarul de 7; patru sunt baptiste si 3 de orientare penticostala.

Incercam sa il slujim pe Domnul cat mai bine. La nivel de asociatie este mai greu pentru noi pastorii de aici, fiind majoritatea noi veniti sa participam, dar ne cunoastem cu pastorii de pe coasta de Est.

Cu drag Florin Dragomir

*******************
Frate Daniel

Pace de la Domnul Isus!

Am fost instintat de Fratele Nicu Topan din Kitchener de inceperea
unei lucrari intre Romanii din Guelph Ontario.

Ne bucuram ca Evanghelia se propovaduieste si cheama oamenii la
pocainta.

Glorie Domnului Isus Christos.


----
NEW ROMANIAN BAPTIST WORK IN GUELPH-ONTARIO

Address: Meeting at Crestwicke Baptist Church Guelph, Ontario - Tim
Cairns, Associate Pastor

Romanian Baptist Church
Nicu Topan - Pastor
nicutopan@yahoo.com
400 Speedvale Avenue East
Guelph, ON N1E 1N9

About Guelph: Guelph, Ontario is a city located in the Southwestern
Ontario, Canada and is known as "The Royal City". It is about 28 km
(17 mi) east of Kitchener-Waterloo and 100 km (62 mi) west of downtown
Toronto. It is the seat of Wellington County. Guelph and Wellington
County have a population of 200,425.

New Romanian Work: Upon the prayerful consideration of Bethel Romanian
Baptist Church of Kitchener, Ontario (Adrian Dragomir-Pastor dragomirflorin23@yahoo.ca
) a desire was expressed to start a Romanian Baptist ministry in
Guelph Ontario. Initially this ministry will be an extension of the
Bethel Romanian Baptist Church in Kitchener.

Meetings: The church plant will hold its first meeting on 10th January
2010 at 10am and will continue to meet, God willing, every Sunday
thereafter at 10am for the purpose of worshipping and glorifying God.

Inauguration Service: A service will be held at Crestwicke Baptist
Church main auditorium on 31st January 2010 at 5.00 pm for the
purposes of a commencement/inauguration of this work.

Pastor Nicu Topan (nicutopan@yahoo.com) will be in charge of the
ministry and will be responsible for the practical and spiritual care
of the church plant.
______________
Mark Hobafcovich
mhobafcovich@namb.net

vineri, 25 decembrie 2009

Marcu Nichifor

Din galeria de aur, va invitam la o intalnire cu Marcu Nichifor, realizata de Vladimir Pahomi, in vizita la Iasi:


miercuri, 23 decembrie 2009

O urare din Vancouver , Canada

Ca urare de sarbatori as vrea sa va trimit cateva inregistrari din concertul coral sustinut de biserica noastra acum cateva zile. Concertul a avut loc in sala bisericii penticostale din Vancouver.
Concert coral: Biserica Baptista Emanuel Canada
pastor:Florin Filip
invitat predica: pastor Daniel Branzei
dirijor: Sorin Tepes


Craciun fericit tuturor!
Aurel Mateescu

Cei care doriti sa vizionati mai multe cantari
mergeti la
http://www.bisericaemanuel.ca/video.html
Concert coral 2009

Sarbatori la Vancouver, Canada

Apasati pe titlu pentru articol.

marți, 22 decembrie 2009

Aurel Popescu


"Fie ca bucuria Nasterii Domnului Isus sa va umple inimile de pace si cel Nascut in umila iesle sa primeasca toata slava si cinstea, alaturi de lauda si slujirea noastra ". "Slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui " Luca 2:14

Cu dragoste Timotei Miu, Nashville

Hello All,
Our new church web site is up and running well. Functionality seems to be alright. In the days to come, more information, devotionals and materials will be published. Please use it as its purpose is for the benefit of all. Your comments, critique and suggestions are greatly appreciated.

Be Blessed!

church web site: www.rbbchurch.org

Lauda Mielului de Craciun

Corul LAUDA MIELULUI, intr-o seara de colinzi (Decembrie 12,2009) la biserica HARUL din Sacramento, impreuna cu bisericile din zona si cu pastorii Claudiu Valcu, Doru Aninoiu, Stefan Ghinescu, John Bilti si Nelu Cintean

vineri, 18 decembrie 2009

Familia fratelui Alexa Popovici


O surpriza de sarbatori. Un omagiu adus unuia dintre inaintasii credintei noastre.

joi, 17 decembrie 2009

Darnicia la americani

Aurel Mateescu ne propune sa examinam impreuna darnicia americanilor. (Click pe titlu)

„Zidul“ de sârmă ghimpată de pe Prut va cădea

Gardul de sârmă  ghimpată dintre România  şi Republica Moldova  a fost amplasat după  cel de-al Doilea Război Mondial

Gardul de sârmă ghimpată dintre România şi Republica Moldova a fost amplasat după cel de-al Doilea Război Mondial

Decizia premierului Republicii Moldova, Vlad Filat, este susţinută în Parlament de un grup de deputaţi. Filat a cerut, ieri, în şedinţa de guvern, ca până sâmbătă să fie gata pachetul de documente necesar pentru a fi scoasă sârma ghimpată de pe Prut.

Simbol al Războiului Rece şi al dezbinării, sârma ghimpată de la graniţa dintre Republica Moldova şi România ar putea dispărea până la 1 martie 2010. (dati click pe titlu pentru restul articolului)

marți, 15 decembrie 2009

Liviu Tiplea

Dragii nostri,
Unii dintre noi au fost astazi in rugaciune pentru o interventie chirurgicala prin care fratele pastor Liviu Tiplea a trebuit sa treaca. Acum cateva momente s-a incheiat operatia prin care fratele Liviu a trecut. Sora Lidia, sotia dansului, multumeste tuturor pentru rugaciuni si sustinere. Operatia a decurs bine si exista speranta ca nu va fi nevoie ulterior de chimioterapie. Fratele Daniel Branzei, aflat acum la spitalul unde a avut loc operatia, ne comunica si ca in doua zile fratele Tiplea ar trebui sa poata sa iasa din spital.
Sa pastram inaintea Domnului in continuare in mijlocirea noastra starea sanatatii fratelui nostru si biserica Betania pastorita de dansul.

Aurel Mateescu

luni, 14 decembrie 2009

Urari pentru lucratori

Va aduc si eu urari pline de dragoste
Doresc sa aveti parte de cele mai bune si frumoase binecuvantari ce le poate da Bunul Dumnezeu
In noul an ce se apropie va doresc sa aveti parte de mult mai multe suflte pe care sa le conduceti catre Dumnezeu.

Pentru cei ce pastoresc stiu ca nu este un lucru foarte usor dar stiu ca fiecare se increde in puterea Divina a celui ce l-a trimis in campul de lupta.
Intradevar este o munca asidua, dar cand iese ceva bun uiti total de greul care a fost
Va doresc tuturor celor ce slujiti in tara la noi cat si in afara tarii, multa sanatate si DUMNEZEU sa va binecuvinteze pe dvs.dar si pe cei dragi

Lenuta Cernei

Tatal fratelui Liviu Percy a plecat

Am fost informat ca fratele Pup, tatal fratelui Liviu Percy a incetat din viata si a plecat astazi dimineata la Domnul Isus. Fratele a fost in ultima vreme suferind si aceasta reprezinta eliberarea din suferintele trupesti. Fratele Liviu mi-a comunicat ca momentul plecarii a fost un moment linistit al usurarii.
Stim ca despartirea de cei dragi, de parinti este grea si aduce intristare.
Ne rugam ca Domnul sa mingaie si sa intareasca familia indurerata. Prezenta Sa sa fie simtita din plin si cu aceasta ocazie.
Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele Liviu si intrega familie.

fr. Titi Cocian

++++++++++++++++++++++++

Dragii mei,

multumesc pentru mesajele de incurajare trimise. Domnul este Mangaietorul nostru in valea umbrei mortii si El ne poarta pe brate cand obosim.

Multumesc Domnului pentru ca am avut inca un timp de har in relatia cu tatal meu, pentru ca desi era pe pat, mintea i-a fost limpede pana la sfarsit si am putut sa ne rugam impreuna, sa avem mai multe timpuri de rugaciune decat in zilele bune. In toata suferinta a ramas credincios Domnului si chiar a multumit Domnului pentru suferinta si a mijlocit pentru altii care treceau prin aceleasi incercari.

Va multumesc pentru dragostea pe care mi-o aratati si doresc binecuvantarea Domnului sa va insoteasca in tot ce faceti!

Cu dragoste in Cristos,
Livius Percy

Bucurii de sarbatori la Los Angeles

Duminica 13 Decembrie, corurile reunite ale bisericilor Betania (Liviu Tiplea) si Bethel (Daniel Branzai), impreuna cu orchestra si corul de copii au vestit evanghelia nasterii in cadrul programului de seara. Multimea celor prezenti a fost cercetata inca o data de Dumnezeu prin cantare si Cuvant.

Aceleasi formatii vor fi prezente in cadrul programului de seara de la Betania in duminica de 20 Decembrie 2009.

Bucurii de sarbatori la Sacramento

Dragii nostri,
Ne bucuram sa va transmitem ca am avut un weekend binecuvantat!!
Sambata, 12 Decembrie, corul "Lauda Mielului" dirijat de Sami Prelipceanu, a avut un frumos program de colinzi la biserica HARUL din Sacramento.

Cu aceasta ocazie au fost prezente cele doua biserici (Harul si Betel) impreuna cu multi romani din zona Sacramento. Fratele Doru Aninoiu, pastor al bisericii BETEL a avut un mesaj binecuvantat din Isaia 9:6-7
La sfarsit pastorii prezenti (Claudiu Valcu, Doru Aninoiu, Stefan Ghinescu, John Bilti si Nelu Cintean) am facut o "poza amintire",impreuna cu corul LAUDA MIELULUI. Duminica dimineata corul a fost prezent la biseerica BETEL iar dupa masa in zona Bay-area.

Cu dragoste, Nelu Cintean

duminică, 13 decembrie 2009

Canadieni calzi (de-adevarat!)

Iubite frate Daniel, scumpa sora Daniela,
Urarile sunt pentru voi si casa voastra, numai daca vi se pare potrivit le puteti pune pe blogul Asociatiei.
Suntem profund recunoscatori tuturor fratilor pastori pentru primirea facuta cu ocazia turneului de muzica si poezie si tuturor surorilor care s-au ostenit sa ne puna pe masa bucate alese. De aceea ne gandim sa le uram de bine si prin intermediul blogului, cu bunavointa ta, frate Daniel!
Asteptam " Amintirile" depanate in ultimul volum si "Eclesiastul", cu prima ocazie cand vei veni la Kitchener.
Va dorim multa sanatate si Domnul pacii sa fie cu voi ,
Letitia si Cristian Necula

Amintirile pe care ni le-ati daruit voi sunt mult mai frumoase. Faca Dumnezeu sa ne mai putem intalni cat de curand. Sunt gata sa vin si la frigul din Canada ca sa ma incalzesc la dragostea si prietenia voastra.

Mare parte din cartile mentionate sunt inca in tipografia de la Arad. Daca stiti pe cineva care vine in America dupa ce trece prin Arad, ne-af face un mare bine sa ia cateva zeci de exemplare de la tiparnita fratelui Blaj si sa ni le duca undeva in USA. De acolo le preluam noi.



Daniela si Daneil Branzai

miercuri, 9 decembrie 2009

Urari de la Toronto

E nevoie de urari si felicitari an de an nu pentru a cauta sa infrumusetam Sarbatoarea Nasterii Domnului sau pentru a schimba ceva in privinta anului ce urmeaza, ci pentru a pastra cald in noi sentimentul harului de care ni s-a facut parte prin intrarea in lume a Fiului lui Dumnezeu si pentru a ne arata ca si in noul an, tot cu El si pentru El se cuvine a trai.

Dorinta mea si a familie mele este ca Dumnezeu sa va binecuvanteze in Sarbatorile care ne stau inainte cu o lucrare plina de putere a Duhului in inimi, familii si in bisericile pe care le pastoriti astfel ca sa fie inca un pas important in apropierea de Domnul si in dedicarea pentru cauza Imparatiei Sale.

marți, 8 decembrie 2009

Daniel Sarlea - Colton, California


“Vi s-a nascut un Mantuitor, … Cristos, Domnul.” – Luca 2:11

E timpul sa ne aducem aminte din nou ca ni s-a dat un Mantuitor in persoana lui Cristos Domnul. Poate un an intreg am trait ca si cum am fi singuri in aceasta lume si ca nimanui nu-I pasa. Acest Mantuitor, este dovada ca lui Dumnezeu ii pasa de noi si a factut tot ce este dumnezeieste (nu omeneste) posibil ca sa-l salveze pe om. Exista pericolul de a ne uita si de a cauta salvare la diferiti oameni si lideri. Singurul care s-a nascut sa fie Mantuitor este Cristos, Domnul. Fie El sarbatoritul si adevaratul vostru Mantuitor.

Dani Sarlea

Urari de sarbatori


Familia Cinteanu va ureaza multa binecuvantare de sarbatoarea Nasterii Domnului si de Anul Nou

(Asteptam poze si urari de la alte familii. Trimiteti-le la adresa: danbranzai@yahoo.com)

De la Horatiu Mihet

Dragi Prieteni,

Va multumesc din toata inima pentru rugaciunile fierbinti inaltate spre cer saptamana trecuta pentru procesul din Santa Rosa. Din nou am primit multa binecuvantare si putere din partea Domnului nostru in acel tribunal! Nu stim inca rezultatul final, pentru ca un membru din familia Judecatoarei Casey Rodgers a avut un accident Vineri, si ea a trebuit sa plece in graba la spital inainte ca procesul sa fie terminat. Urmeaza ca acum sa terminam argumentul in scris, iar verdictul sa fie anuntat candva in Ianuarie.

Avem toata speranta ca rezultatul va fi unul bun. Evidenta pe care am prezentat-o impotriva lui ACLU a fost clara si puternica. Un moment deosebit a avut loc cand una dintre clientele pe care o reprezentam a izbucnit in plans in timp ce a dat marturie. Ea a relatat cum o colega a avut un copilas de doi ani de zile, care in mod tragic a murit. Colega a venit plangand la aceasta clienta, cautand incurajare si speranta. Ele au decis sa se roage lui Dumnezeu pentru puture si sprijin, DAR AU TREBUIT MAI INTAI SA SE ASCUNDA INTRUN DULAP, ca nu cumva sa fie raportate de spionii lui ACLU si trase la raspundere pentru contempt criminal! Nu a fost nici un ochi uscat in tot tribunalul, in afara de ochii celor de la ACLU, care continua sa fie orbi la injustitia pe care au facut-o in Santa Rosa.

Continuati sa va rugati pentru acest caz, pentru argumentele finale pe care le vom depune in urmatoarele doua saptamani, si pentru o victorie finala. Rugati-va de asemenea pentru familia Judecatoarei Casey Rodgers, care trece printr-o incercare la momentul de fata.

Si daca nu va cer prea mult, rugati-va de asemenea pentru cazul Dixon v. Hallmark, in care procesul va avea loc saptamana viitoare in Jacksonville, si in care – daca va amintiti – cautam vindecarea drepturilor constitutionale ale lui Daniel si Sharon Dixon, familia Crestina care a fost concediata si data afara din apartamentul lor pentru ca au afisat o poza “ofensiva” “discriminatorie,” si “Ilegala” cu niste crini, care spune doar: “Priviti la crinii din camp ... Matei 6:28.”

Domnul nostru este Mare si Bun!

Pentru Slava Lui, Horatio G. Mihet, Esq.
Senior Litigation Counsel, Liberty Counsel
1-800-671-1776

Vizita la Denver



Fratele Nelu Citeznu, vicepresedinte BA pentru coasta de vest, a raspuns invitatiei bisericii din denver si le-a facut o vizita. Iata raportul lui:

Dragii mei

Cu ajutorul DOMNULUI ,am reusit sa vizitez sambata si duminica fratii nostri din DENVER, Co. Am avut un timp bun, impreuna. SLAVIT sa fie DOMNUL!!

Am intalnit si "o iarna ca pe vremuri in Romania", nu degeaba regiunea se afla aproape pe acelasi meridian cu Romania. Altitudinea este de 1600 m, iar la Predeal si Sinaia este ~1300m. Am gasit o iarna ii sta bine sa fie ...

Fratii va trimit multe salutari. Rugati-va pentru ei, ca Domnul sa adauge la numarul lor!!
Nelu Cintean

poza 1 -Grupul de frati care ne-am intalnit
poza 2- Biserica americana unde se aduna fratii nostrii (~1500 membrii) si care le face atat de mult bine. De aproape 5-6 ani ii gazduieste fara chirie si sunt gata sa ai sprijine la nevoie.

luni, 7 decembrie 2009

Moldova merge mai departe

Dragi prieteni,

Dupa cum probabil stiti, rezultatul alegerilor de azi, 07 Decembrie, este acelasi ca si pe 10 noiembrie. Pentru candidatura dlui Marian Lupu au votat doar cei 53 de deputati, membri ai Aliantei pentru Integrare Europeana. Comunistii si de data aceasta au parasit sala de sedinte si n-au participat la alegerea sefului statului. Conform Constitutiei actualul Parlament urmeaza sa fie dizolvat, dar tot potrivit aceleeasi Constitutii, Parlamentul nu poate fi dizolvat mai degraba de vara anului viitor. Prin urmare, AIE are la dispozitie 7-9 luni pana la posibila dizolvare a Parlamentului. Nu va fi usor, dar cred ca dupa votul de azi Alianta este mai unita si mai decisa sa implementeze toate reformele necesare pentru buna guvernare a tarii. Una din reforme va fi cea de modifcare a Constitutiei ca sa fie exclus pe viitor blocajul constitutional. Dar pana atunci, se pare ca situatia va corespunde cu textul: “…copiii lui Israel vor ramanea mult timp fara imparat…” (Osea 3:4). Continuati sa va rugati pentru situatia politica din Moldova.

Valeriu Ghiletchi
www.valeriughiletchi.org

vineri, 4 decembrie 2009

Moldova la limita

Dragi prieteni,

Pe 07 Decembrie va avea loc a doua si ultima incercare de alegere a Presedintelui Republicii Moldova de catre actualul Parlament. Dupa cum probabil stiti, la ora actuala situatia ramane neclara si incerta. Nimeni nu poate spune daca luni Presedintele va fi ales sau nu. Se pare ca nici de data aceasta comunistii nu vor participa la alegerea sefului statului. Cu toate acestea, va indemn si va incurajez sa va rugati ferbinte pentru aceste alegeri. De asemenea, as vrea sa va indemn sa ne rugam si pentru alegerea Presedintelui Romaniei, care va avea loc in aceasta duminica, 06 Decembrie. Din cate se vede, in toata regiunea, atat Romania, Moldova, cat si Ucraina (unde alegerile presidentiale vor avea loc in ianuarie), se simte o mare tensiune. In spatele acestor batalii politice se da si o mare lupta spirituala. Sa ne rugam dar si sa mijlocim cu toii pentru binele tarii in care Domnul ne-a pus. (Ier. 29:7, 11-12; Isaia 26:1-4, 11-12).

Valeriu Ghiletchi

Un slujitor al lui Dumnezeu

Cu sensibilitatea și atenția care-l caracterizeaza, fratele Nelu Brisc, pastor la Portland, mi-a trimis de cateva zile o carte care „să mă încurajeze și să mă călăuzească“.
O citesc și trebuie să recunosc că mi-a făcut mult bine ...

V-o recomand și vouă. În limba engleză se poate cumpăra de pe Amazon. Pentru varianta în limba română ... împrieteniți-vă și voi cu prietenul meu.

marți, 1 decembrie 2009

Pe urmele fratelui Petru Popovici - inapoi acasa

Stiu ca ati auzit despre accidentul suferit de fratele Petru Popovici in Italia. Apasati pe titlu ca sa aflati amanunte.