luni, 19 aprilie 2010

Deschiderea celei de a treia biserici din Portland










Peste 100 de frati si surori, marea majoritate, apartinand Bisericii Romane Baptiste din Portland, Oregon cu binecuvantarea bisericii din loc au decis sa formeze Biserica Baptista Romana din Vancouver, statul Washington. Fratele pastor pensionar Iosif Bote, pastor interimar al noii biserici si fratele Andrei Blaj s-au ocupat de inregistrarea bisericii la guvernul federal si la Secretariatul statului Washington.

Pentru inceput biserica se aduna in sala de sport a Bisericii LifePoint Church, Vancouver. 305 NE 192nd Ave Vancouver, WA 98684

In ziua de 14 martie 2010 in cadrul serviciului de dupa masa a avut loc primul serviciu de deschidere a bisericii. Fratele Dan Spulber a slujit la coordonarea serviciului.

Pastorul Steve Raimo, Executive Pastor de la Lifepoint Church, a fost primul vorbitor care a spus Bun Venit bisericii, fiind deschisi pentru a oferi cele necesare bunei desfasurari a intalnirilor.
Fratele Nelu Ciorba si-a exprimat dorinta ca noua biserica sa fie o Casa a Domnului si folosind acrostihul CASA a scos in evidenta ca o Casa a Domnului are ca tinta Cuvantul lui Dumnezeu, atat Cel viu, Christos Domnul cat si cel scris Sfanta Scriptura. Casa este locul Ascultarii de Domnul si locul ascultarii bucuriilor si necazurilor celor din jur, atunci cand in rugaciune sunt adresate Domnului, biserica devenind parte la ele. Casa este locul Sfinteniei. Casa Domnului are valoare cand este locul de Apropiere a sufletelor de Domnul Dumnezeu. Cele mantuite se apropie in vederea cresterii impreuna, cele nemantuite acolo, in Casa Domnului, gasesc calea de apropiere de Dumnezeu pentru mantuire. O biserica noua sau veche isi declara scopul existentei atunci cand sufletele se intorc la Dumnezeu.

Rev. Samuel Stan, Pastor si Evanghelist la Conventia Baptista de Sud citand Matei 16:6 a avertizat biserica sa se pazeasca de pericolele din jur asigurand-se ca Isus este centrul vietii, biserica sa se pazeasca sa faca totul cu folos si sa se pazeasca a ramane uniti pe cale.

Fratele pastor Nelu Brisc, de la Biserica Baptista din Portland a citit Iosua 1:1-7 asezand cateve pietre de aducere aminte care sa reziste peste veacuri si care sa fie puse la temelia noii biserici.

Prima piatra asezata a fost Pasiunea Bisericii pentru Cuvantul lui Dumnezeu care trebuie sa aiba locul de cinste in biserica. A doua piatra a fost Pretuirea Rugaciunii. Casa Domnului este destinata a fi o Casa de Rugaciune. A treia piatra a fost Pretuirea Jertfei Domnului Isus Christos.
A patra piatra asezata a fost Pretuirea Duhului Sfant a lui Dumnezeu urmata de a cincea piatra, Pretuirea familiei. A sasea piara asezata la temelia bisericii a fost Pretuirea Sufletelor nemantuite continunand cu a saptea piatra, Pasiunea pentru Asteptarea Revenirii Domnului Isus Christos.

Corul barbatesc de la Portland (dirijori fratele Iovan Miclea si fratele Cornel Plesiu), Grupul Sunset, tinerii noii biserici, frati si surori au slujit pe Domnul si pe cei peste 250 de suflete prezente la serviciul de deschidere.

Biserica Baptista din Vancouver Washington, are un inceput unic, organizand al doilea serviciu de deschidere, pe data de 11 aprilie 2010, seara, cand a avut loc primul serviciu in Sanctuarul bisericii LifePoint, unde s-au estimat a fi prezenti in jur de 600 de persoane. La coordonarea serviciului a slujit fratele Alin Vrancila, misionar in Sudan, Africa.

Tinerii de la bisericile baptiste din zona au fost prezenti laudand pe Domnul.

Primul mesager al Cuvantului a fost fratele Eusebiu Rusu, Secretar-Vest al Asociatiei Bisericilor Baptiste din SUA si Canada, pastorul Bisericii Baptiste din Beaverton, Oregon. Dumnezeu cauta si azi oameni de care sa-I foloseasca in lucrarea Lui. Precum vasele de cinste Domnul Dumnezeu straluceste in si prin lucrarea facuta de oameni care traiesc dupa standardele lui Dumnezeu si nu dupa standardele lumii. Fragilitatea in mana lui Dumenzeu arata lumii ce face Dumnezeu.

Vasele de lut nu au valoare ci sunt folosite de Dumnezeu sa arate lumii harul Lui. Dumnezeu ne foloseste datorita harului Sau si nu datorita abilitatilor noastre. Darul nostru pe altarul Lui Dumnezeu da valoare slujirii noastre.

Rob Pengra, English New Work Strategist de la Interstate Baptist Association, organizatia locala a lui Northwest Baptist Convention din Conventia Baptista de Sud si-a exprimat bucuria prezentei intre romani ca rob, asa cum ii este numele dar si ca frate in Christos. Nu e usor a incepe o noua biseerica si in mesajul lui s-a axat pe Filipeni 1:6. Numai Dumnezeu poate face acest fel de inceput cand fundatia e Isus Christos si El o va fortifica. Bucuria noastra va fi mare cand vom afla ca aici oamenii il vor cunoaste pe Isus Christos. Vor veni vremuri de incercare dar Biseica lui Christos va rezista pentru totdeauna pentru ca are destinatie vesnica.

Fratele Daniel Branzei, presedintele Asociatiei Biseiriclor Baptiste din SUA si Canada, pastorul Bisericii Betel din aria Los Angeles, a citit Romani 11:29-36. Biserica locala este in cautarea unei identitati cristalizate, proprie, asa cum o doreste Dumenzeu. Nu exista doua biserici la fel, fiecare are identitatea ei nascuta prin participarea fiecarui madular. In al doilea rand biserica locala este exemplificarea unirii pe care numai Dumnezeu o poate face. Unirea a 40-50 familii nu se face usor, numai Dumnezeu poate sa uneasca romanii din diferite culturi si din diferite tari. Biserica locala are nevoie de un pastor local pe care trebuie sa-l ridice Dumnezeu, dupa inima Lui. Pastorul local trebuie neaparat sa se inteleaga cu pastorii locali din acea zona.

Biserica locala este biruitoare cand depaseste diferentele si considera toti oamenii egali inaintea lui Dumnezeu, ca fiind plini de valoare. Asa cum suntem egali in vinovatie, suntem egali in posibilitati pentru ca din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile.

5 comentarii:

  1. "Poporul Tau este plin de inflacarare cand Iti aduni ostirea"Ps.110;3
    Binecuvintat sa fie Dumnezeu ,ca va fi asa cum cum suna versetul .
    Dumnezeu sa binecuvinteze toate bisericile din Oregon si pe slujitorii lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dr. John Trutza, D.D; D.Th; Ph.D19 aprilie 2010 la 15:36

    Este minunat sa constatam ca inca odata, Duhul Lui Dumnezeu este la lucru peste toate meridianele Pamantului si ca isi pregateste Mireasa, Biserica Sa, pentru marea intalnire ce va avea loc pe norii cerului. Desi la mare de partare de voi, in trup, fratii mei iubiti suntem in Acelasi Duh si dam Slava Domnului si Matuitorului Nostru Isus Cristos, si ne rugam Domnului sa va tina in Harul Sau bogat, sa aveti izbanda in lucrarea pe care o faceti, sa ramaneti in Cuvanntul Sfant, ca multi sa se intoarca la Domnul vazand trairea voastra.
    Fie ca Dragostea lui Dumnezeu sa nu se departeze de la voi si Binecuvantarile Lui sa va poarte spre noi si noi biruintze.
    Slavit si Marit fie Dumnezeul Nostru, acum si in toti vecii....Amin
    Cu toata dragostea in Domnul Isus...
    Dr. John Trutza, D.D; D. Th; Ph.D.....Dallas, TX

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul Isus, Capul Bisericii, sa fie glorificat pentru o biserica ce isi pune la temelie pietre de mare valoare. Apreciez mult faptul ca ati pus la fundatie Piatra Pretuirii Sufletelor Nemantuite! Dorindu-va din inima castigarea de suflete nemantuite, Domnul va va lua in serios si va va trimite oameni de genul acesta. Fiti cu ochii si cu inimile deschise! Va doresc progres multidimensional!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fie ca dragostea crestinilor sa fie reala .Multi o au fatarnica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doresc ca binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie cu voi.Si Piatra Pretuirii Sufletelor sa fie o realitate pentru biserica nou formata. Aceasta este chemarea noastra in zilele din urma.. Multa pace si progres....,

    RăspundețiȘtergere