marți, 27 iulie 2010

Chicago la 40 de ani!

M-am bucurat sa fiu la Chicago sa sarbatoresc impreuna cu fr. Valentin si ceilalti, cu biserica, patruzeci de ani de binecuvintare in lucrarea lui Dumnezeu. M-am bucurat sa gasesc o biserica plina de viata, calda, o atmosfera sfinta, inalta, dar si hotarita de-a continua lucrarea sfinta la care i-a chemat Domnul. Am fost fericit sa vad cum fratii si surorile il iubesc pe fr. Valentin si stau in jurul lui spijinindu-i miinile inaintea lui Dumnezeu. M-am delectat cu adevarat sa fiu cu ei. Am facut si noi o scrisoare catre biserica din Chicago si chiar daca nu am amintit de slujba pe care o am de la asociatie totusi am amintit ceva din ceea ce a insemnat si inseamna biserica din Chicago pentru noi, pentru celellalte biserici din asociatia noastra.
Iata scrisoare ape care am scris-o:

25 iulie, 2010

Bisericii Baptiste Romane din Metropola Chicago
Iuubiti frati pastori, scumpi frati si surori, aleasa biserica in Hristos Domnul,

Suntem fericiti sa fluturam steagul biruintei impreuna cu voi, acum la cea de patruzecea aniversare a Bisericii Baptiste Romane din Metropola Chicago. Acest moment reprezinta un motiv de mare bucurie si multumire lui Dumnezeu atit din partea noastra cit si a tuturor celor ce va cunosc.
Ati urcat incet dar sigur timp de 40 de ani, zi cu zi, ceas cu ceas acest munte al increderii in Dumnezeu si a raspindirii Evangheliei printre Romanii din Chicago si din alte parti ale lumii. Astazi va bucurati de rodul muncii si investitiei facute cu harnicie si fara oboseala.
In aceasta sarbatoare este oglindita credinciosia si dragostea lui Dumnezeu fata de biserica Domnului din Chicago. In ciuda tuturor atacurilor Celui Rau, si a rautatii oamenilor, lucrarea lui Dumnezeu a continuat si a progresat pina astazi.
Ziua aceasta este evidenta binecuvintarilor lui Dumnezeu in viata membrilor acestei biserici. Aici au fost chemati la slujire unii cu dar de marturisire si predicare a Evangheliei, slujitori cu dragoste fata de sufletele oamenilor, copii ai lui Dumnezeu cu staornicie pe calea sfinta care au ramas credinciosi Domnului in vremuri bune dar si in vremuri furtunoase, si care au stiut sa se daruiasca lucrarii Evangheliei fara reserve. Ei sunt aceia care au ajutat la inaintarea Evangheliei pina in zilele acestea.
Biserica Baptista Romana din Metropola Chicago a fost si este o sursa de inspiratie, si putere pentru celelalte biserici romane din Statele Unite si din diaspora romaneasca.
Prin slujitorii ei, in acesti 40 de ani, biserica a avut un impact colossal, binecuvintat in reorganizarea, revitalizarea si conducerea Asociatiei baptiste Romane din Statele Unite si Canada. In privinta aceasta o contributie deosebita au avut-o fratele Dr. Alexa Popovici ca si conducator al asociatiei si fratele Valentin Popovici atit ca si conducator cit mai ales ca si redactor al revistei Luminatorul, lucrare pe care a facut-o voluntary si cu daruire mai multi ani la rind. Aceste lucururi ramin adinc gravate in trairile noastre si vor fi transmise ca un tezaur valoros generatiilor viitoare.
In fata acestor lucrari minunate ne plecam cu recunostinta si multumire inaintea lui Dumnezeu pentru felul in care v-a condus cu mina Sa cea puternica. De pa aceasta culme a realizarilor credintei si a umblarii cu Dumnezeu astazi privim in urma cu admiratie, apreciere si multumire la toti cei ce si-au investit energia si viata in bunul mers al acestei biserici, dar in acelasi timp avem curajul sa prvim inainte cu optimism, nadejde si o anticipare fericita la cei ce vor intelege cerintele acestui moment si vor lua stafeta sa continue alergarea cu hotarire, daruire si lepadare de sine.
Fie binecuvintarea lui Dumnezeu peste Biserica aceasta si mai departe!

Teofil Cocian si Cristian Cocian, Pastori

Ne bucuram cu toti cei ce se bucura si plingem si suntem alaturi de cei ce pling si sufera. Dumnezeu este Cel inaintea caruia vom da socoteala pentru felul in care traim si-L slujim pe El.

Titi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu