marți, 19 octombrie 2010

Aurel Popescu a plecat la Domnul

Am dat pe barzilaiendan o veste rece:
"Fratele Aurel Popescu, predicator baptist, lider de opinie, luptator impotriva comunismului si om de o mare noblete si sensibilitate spirituala a trecut la cele vesnice.

Ultimii ani si i-a petrecut alaturi de familie in Portland, Oregon. Vom reveni cu amanunte."

Inima mea este insa fierbinte, arzand ca flacara de aducere aminte la capataiul acestui mare om care a stralucit vesel in vremuri triste de tumult si intunerec.

Oamenii lui Dumnezeu au evoluat adeseori in pereche. Se poate vorbi de perechea Olah-Ton care va ramane in istoria noastra ca o stea dubla prin care ne-a aratat Dumnezeu calea.

A existat insa si o alta pereche, Aurel Popescu-Pavel Nicolescu, oameni fara "recunoasterea oficiala" de pastori sau predicatori, dar oameni iubiti si foarte influenti in perimetrul crestin al Romaniei.

Contributia lor la trezirile din Romania si la ridicare nivelului spiritual din biserici a fost si va ramane una fara egal.

Aurel Popescu mi-a fost model si frate mai mare. Cine ne cunoaste stie ca foarte mult din personalitatea mea a crescut alaturi de el si a imitat cu admiratie felul lui de a fi si de a vorbi.

Nu sunt nici pe departe singurul lui ucenic sau admirator. Suntem multi si raspanditi in toate cele patru colturi ale lumii.

Acum, la ceasul despartirii vremelnice, varsam toti o lacrima si ne alaturam familiei lui numeroase, in absenta unuia care ne-a dus ne nenumarate ori in prezenta lui Dumnezeu.

Priveghiul va fi vineri 22 Octombrie 2010 seara. Sambata 23 Octombrie 2010, va fi un serviciu de amintire la ora 10:30 a.m., urmat imediat de servicul de inmormantare.

Daniel Branzai
Peter Mann spunea...

Servicile de inmormantare/priveghe vor avea loc vineri la ora 19:00 – 21:00 si sambata la ora 10:30-12:00 la Southwest Bible Church, 14605 SW Weir Rd, Beaverton OR 97007.

9 comentarii:

  1. SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI POPESCU A PLECAT UN OM MARE DINTRE NOI L-AM CUNOSCUT BINE AM FOST IMPREUNA IN COMITETUL BISERICI MIHAI BRAVU DIN BUCURESTI EU L-AM PROPUS SA FIE ORDINAT SI NU M-AM INSELAT A FACUT O LUCRARE FRUMOASA PE UNDE A UMBLAT A FOST ALATURI DE FR. TALOS VASILE PASTORUL BISERICI IN ZILE DE RESTRISTE AVEM MULTE AMINTIRI FRUMOASE PE CARE LE VOM POVESTI DINCOLO CAND NE VOM REVEDEA EU SPUN LA REVEDERE FRATE AUREL SI SA NE ASTEPTI ACOLO UNDE NU MAI E DURERE DOMNUL SA MANGAIE FAMILIA VLADIMIR PAHOMI LOS ANGELES

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. In Memoria - fratelui Aurel Popescu


    Astazi 19 Octombrie 2010, am aflat din situl Roboam vestea trista de plecarea in vesnicie, la Domnul, a fratelui Aurel Popescu, indurerat si cu ochii in lacrimi, mi-am derulat timpul cu ani in urma cind l-am cunoscut si in timp ce citiam anuntul pe Roboam, sotia mea s-a exprimat "Il asteapta o mare rasplatire".

    L-am cunoscut pe fratele Aurel Popescu ca pe un Barnaba. Nu jignea pe nimeni dar ii ajuta pe toti, spiritual si material. Inca din Romania era cunoscut ca un evanghelist plin de curaj care cauta sa tina Cuvintul Evangheliei sus in timpuri grele in vremia comunistilor. Predica fara teama si frica alaturi de fratele Liviu Olah, fratele Pavel Nicolescu si fratele Iosif Ton.

    In primavara anului 1983, cind am sosit cu familia in New York, fratele Aurel Popescu si intraga biserica pe care o pastorea ne-au asteptat la Aeroportul Kennedy. Aceiasi practica o aplica la toate familile care cereau ajutorul biserici din New York. Le cauta apartament unde sa locuiasca, le facea cumparaturi si le umplea frigiderul cu alimente, le platea chiria pentru apartment pina isi gaseau servici - toate acestea din bani proprii nu din fondul biserici. In plus mergea la biroul de social security, pentru a completa actele necesare pentru a putea lucra sau analize medicale. Ne insotea la cursuri de limba engleza la biserica Riverside in Manhattan. Facea turul orasului Manhattan. Ne indruma care magazine sunt bune ca sa ne aprovizionam cu alimente proaspete.

    Ca pastor la First Romanian Baptist Church din New York, fratele Aurel Popescu a lucrat alaturi de toti frati pentru renovarea biserici interioare.

    Totdeauna a incurajat si imbarbatat pe frati sa fie credinciosi, statornici si gata in orice moment pentru rapirea biserici.

    Pentru romanii din New York, el a fost o bincuvuntare prin editarea lunara a revistei Lumea Cestina, care o impartia gratuit.

    Pentru noi cei din biserica din New York si multi alti romani, a ramas un lucrator neobosit, inimos si iubitor, in via Domnului.

    Fratele Aurel Popescu, totdeauna va ramine viu in amintirea noastra.

    Dorim ca Domnul Isus Hristos sa mingie familia ce a ramas in urma.

    Nadajduim ca nu va fi mult si ne vom vedea cu toti iubiti nosti in prezenta Domnului Isus unde nu ne vom mai desparti.

    Maranata! Vino Doamne Isuse!



    Fratele Restea (Cleveland, Ohio)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru unii Fratele Aurel a fost ceeace am citit mai sus,pentru multi poate nici atita,dar pentru mine ramine UNEALTA folosita de Dumnezeu ca sa intru in Imparatia lui Dumnezeu.
    Copiii lui au fost fratii mei din frageda tinerete,imediaqt dupa ce m-am intors la Domnul si de aceea inima mea este alaturi de cei ramasi,rugind pe bunul Dumnezeu sa-i mingie si sa umple golul lasat.
    Si nu uitati,draga familie.ca mine mai sint multi care au descoperit CERUL prin tatal vostru.Si nu mi-as dorii nimica mai mult pe aceasta lume decit sa sper sa se spuna si in urma mea ceeace se poate spune despre scumpul nostru frate AUREL POPESCU.Al doilea ca el nu este si nu cred sa mai fie. Nelu S SIBIU

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. L-am cunoscut personal pe fr.Aurel,un om cu o vorbire blinda si plin de umor .Nu ii lipsea niciodata zambetul de pe fata .Era prin ani '70 cand ne stringeam in casa unchiului meu Ionica unde veneau multi titani ai credintei urmariti de hoardele comuniste .In New York mi-a fost pastor ,vizita si ajuta pe multi dintre romani chiar daca nu era de religia baptista . A avut parte de multe necazuri {a fost un om}.Condeleante familiei .

    RăspundețiȘtergere