luni, 27 aprilie 2009

Aleluia!!! Pustan a spart tiparele!

Am trait s-o vad si p-asta! Fratele si prietenul meu, Vladimir Pustan, a avut harul sa predice intr-o biserica ortodoxa, alaturi de un frate de credinta din acea biserica. Priviti, va uimiti si binecuvantati:

http://crestintotal.wordpress.com/2009/04/25/vladimir-pustan-predica-in-biserica-ortodoxa/




Continuarea la adresa de mai sus

8 comentarii:

  1. Nu conteaza confesiunea. Conteaza sa fii crestin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca starea de soc ii va face pe multi sa nu se grabeasca sa scrie aici, dar merita sa apreciem curajul si disponibilitatea lui Pustan.

    RăspundețiȘtergere
  3. Slava Domnului! zic si eu, fratilor. Slava Domnului ca se predica Evanghelia. DAR, atentie! Sa nu-i facem mai mult rau decat bine preotului din Mosuni, bucurandu-ne "zgomotos" pe internet.
    Cunosc un tanar pastor baptist, din Bucuresti, care in urma cu trei ani a predicat intr-o biserica ortodoxa de langa Bucuresti. Preotul de acolo era un om credincios, nascut din nou si tinea legatura cu un grup de credinciosi evanghelici. Asa a ajuns si pastorul baptist sa predice acolo. Si-a facut semnul crucii la inceputul predicii, şi-a adaptat mesajul la auditoriul ortodox, dar cu toate acestea preotul a fost amenintat dupa aceea ca daca mai aduce sectari va fi reclamat "mai sus". Si astfel colaborarea a incetat spre binele acelui preot si al acelei biserici ortodoxe.
    Lansez un apel la moderatie. Bucurati-va tremurand! spune psalmistul. Nu cumva bucuria noastra "evanghelică" este egoista? N-ar fi mai bine sa ne bucuram "in camaruta" in rugaciune, decat "in vazul lumii" la raspantiile spatiului virtual? De ce trebuie sa filmam aceste "evenimente"? Vor ajuta aceste "valuri evanghelice" la inaintarea Evangheliei în Biserica ortodoxa sau o vor ineca? Dea Dumnezeu ca toti pastorii evanghelici sa predice Evanghelia in biserici ortodoxe... dar discret, fara sa li se auda glasul pe ulita internetului.
    Fiti intelepti ca serpii... N-ar fi mai intelept sa-i sprijinim pe astfel de preoti si bisericile lor in rugaciune si din umbra, din randul al doilea, nu din fata?

    Trezeste, Doamne, Romania si-ncepe cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Dan

    Comentariul tau condamna categoric bisericile ortodoxe. Hai sa nu ne mandrim chiar asa cu starea noastra, ca sa credem ca la ei nu se poate intampla ceva duhovnicesc ...
    Cred ca ce s-a intamplat este o marturie despre lucrarea Duhului Sfant in toti crestinii din Romania, iar asta poate si trebuie sarbatorit.

    In alta ordine de idei, inregistrarea s-a facut cu stirea si acordul celor implicati. Cinste lor si slava Domnului! Asa ceva trebuie generalizat si considerat din ce in ce mai normal. Daca noi nu suntem gata s-o facem, cum o sa o asteptam de la .. ceilalti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fratele Richard Wurmbrand a fost acceptat så vorbeascå in Mitopolia Ortodoxa din Sibiu cu conditia de a "saruta Sfanta Cruce". Dansul a acceptat conditia si Mitopolitul i-a permis sa vesteasca evanghelia
    într-o mitropolie ortodoxa. Cand a relata acest episod fostului preot Teodor Popescu, fostul preot a ramas profun impresionat de curajul si disponibilitatea fratelui Richard pentru a folosi orice ocazie pentru
    a-L predica pe Christos.
    Conditia sarutarii crucee o formulase Mitopolitul cu o zi înainte de tinerea predicii de catre fratele Richard. Este si un aspect hazliu la experienta de la Sibiu a fratelui Richard: pana la începerea
    slujbei, Richard era cu mitropopitul în zona destinatå clerului, iar sora Bintea era in spatiul destinat publicului. Vazand ca avea o figura distinsa, o doamna batrana a venit la ea si i-a zis:
    - Ati auzit, Doamna, ce se intampla aici?
    - N-am auzit? Ce se-ntampla?
    - Vor pune pe un jidan sa ne vorbeasca noua, crestinilor.
    Sora Bintea i-a raspuns semnificativ:
    - Si cand va gabiti ca ne va vorbi despre un Alt Jidan!

    Ne bucur ca fratele Pustan "a spart tiparele". Din cate stiu, si fratele Aurel Popescu a predicat într-o biserica ortodoxa din Aredeal. Aurel Popescu a vorbit invitat de un preot din Oastea Domnului
    sintr-un sat din Jud, Hunedoara. Cand preotul i-a propus sa vorbeasca in biserica, Aurel a replicat:
    -Bine, dar n-am tinuta adecvata.
    - N-o sa fie o piedeca.
    Preotul i-a oferit lui Aurel vesminte preotesti, a predicat, apoi a plecat repede din localiate respectiva.

    Fratele Ionel Maianu a fost invitat de preotul ortodox dintr-o comuna de munte din Judetul Arges si a predicat evanghelai såtenilor, acum aprox. 5 ani.

    Serban Constantinescu

    P.S. - Si mai putem vorbi si de fr.Mircu Cocariu,fost pastor la Sibiu,care adesea era invitat sa predice la o biserica ortodoxa. - Veronica Zaharia-Stremtan.

    RăspundețiȘtergere
  8. Zic si eu Aleluia, Slava Domnului
    Nu scriu prea des, dar citesc dialogurile pe care le purtati si uneori ma bucur, alteori ma intristez. Am citit si pe cele de pe lista Desculti si va marturisesc ca de data aceasta m-as fi asteptat la o reactie diferita. In loc sa ne impiedecam in semnul crucii, in statutul de profesor al vorbitorului, cred ca toti avem ceva de invatat din aceste imnagini ce ne-au surprins cu adevarat. Eu am vazut o biserica ortodoxa mai calda si mai plina de viata decit bisericile la care mergem noi. Am auzit oameni barbati si femei care strigau "Amin", "Slava Domnului", am vazut oameni ce plingeau si primeau Cuvintul ca un pamint setos. Am vazut un preot care a stat in picioare si aplins aproape tot timpul predicii fr. Pustan. Aceste imagini m-au cercetat asa de mult incit va marturisesc si eu plingeam vazindu-i.
    Am avut sedinta de comitet si le-am spus fratilor despre acest lucru, apoi am spus ca poate v-om proiecta aceste imagini pentru biserica intreaga.
    Nu stiu ce sa critic din cele vazute. Recunosc ca mie imi lipseste caldura si dragostea pe care le-am vazut pe fetele acelor oameni. Ne-am obijnuit cu biserica si formele religioase,programe frumoase, ... Daca nu avem viata toate acestea nu au nici o valoare.. Sa ne rugam Domnului ca Duhul Lui dadator de viata noua, sa incalzeasca si oasele noastre uscate. Aceasta este trezirea pe care o vrea Dumnezeu, ca oastea ce se ridica sa se miste si sa aibe impact in jurul ei.
    Ap Pavel a spus ca el se face cu grecii grec si cu evreii evreu cu scopul ca sa-i cistige si pe unii si pe altii. Tot asa ne invata si fr. Richard Wurmbrand cu care altadata ne laudam dar de care acum se pare ca am uitat. Noi recitam poeziile fr. Traian Dorz si ne laudam cu el, ba cind eram in Romania am riscat si l-am vizitat. Traian Dorz care a fost un copil al lui Dumnezeu deosebit, niciodata nu a renuntat la biserica ortodoxa ci spunea ca acolo l-a asezat Dumnezeu si acolo are datoria sa ramina. Asta nu inseamna sa ne facem semnul crucii, dar daca nu suntem chemati la o lucrare speciala ca si fr. Pustan, atunci sa nu judecam aceasta lucrare ca nu cumva sa gresim.
    Ma opresc aici si ma rog ca Domnul sa ne dea mai multa intelepciune, maturitate in privi lucrurile , sa nu ne grabim ci sa cerem lumina de la El si apoi sa luminam. El sa faca sa fim plini de rivna pentru El, Cuvintul Lui si lucrarea la care suntem chemati.
    Titi Cocian

    RăspundețiȘtergere