joi, 18 martie 2010

Catre Congresul de la Chisinau

As fi dorit sa fiu impreuna cu fratele Victor Popovici la Chisinau ca sa participam la Congresul pentru Crestere Spirituala de acolo. Pentru ca nu ne-am putut duce, am gasit de bine sa le trimitem un salut. Iata mesajul nostru:


Iubiti frati de credinta, limba si neam

In numele Asociatiilor Moldo-Romane a Bisericilor Baptiste din SUA si Canada va salutam cu ocazia acestui important Congres si ne rugam sa aveti prezenta si binecuvantarea lui Dumnzeu cu voi.
Ati ales o tema foarte importanta pentru viata crestina. Pentru ca n-am putut, desi am vrut, sa vin impreuna cu fratele Victor Popovici sa fim impreuna cu voi, va transmitem pe aceasta cale mesajul nostru.

Crestarea spirituala este manifestarea unui crestinism sanatos. Tot ceea ce se naste sanatos in lumea aceasta creste. Plantele cresc, animalele cresc, oamenii cresc din punct de vedere biologic, etc. Cine este nascut din Dumnezeu prin credinta personala in rascumpararea facuta de Domnul Isus devine un copil spiritual care trebuie, daca este sanatos, sa creasca.

Cresterea spirituala nu este scopul credintei crestine, ci manifestarea ei. Scopul credintei crestine este asemanarea cu Hristos In caracter si manfestare. Apostolul Ioan scrie bisericii ca exista trei varste spirituale, asemanandu-le cu varstele biologice: copilasi, tineri si parinti. Obsevati ca el nu spune “batrani”, ci parinti. Crestinii nu pot ajunge la o imbatranire a credintei, ci doar la o maturizare a ei.
Treapta copilariei spirituale este caracterizata prin inceputuri entuziaste si ... caderi inevitabile (1 Ioan 2:1).
Ceea ce stiu acesti proaspat convertiti este “ca pacatele le sunt iertarte”, si “ati cunoscut pe Tatal“ (1 Ioan 12,13).

Treapta tineretii spirituale este superioara copilariei spirituale. Ajung aici doar cei care s-au hranit cu “laptele duhovnicesc si curat” , au ajuns “sa cunoasca Cuvantul lui Dumnezeu, sunt tari si au biruit pe cel rau” (1 Ioan 2:13,14). Pentru acestia, caderea este din ce in ce mai mult o exceptie, pentru ca sunt biruitori asupra ispitelor.

Treapta parintilor este treapta implinirii in Hristos prin multiplicarea de ucenici. Acesti crestini stiu multe despre planul lui Dumnezeu (1 Ioan 2:13) si intelegand ca “Dumnezeu vrea sa duca pe multi fii la slava”, isi sacrifica libertatea lor devenind “parinti” spirituali in adunarile sfintilor .

Daca ne uitam atent in jurul nostru, in Bisericile locale avem foarte multi copii spirituali, cativa tineri spirituali si foarte putini parinti spirituali. De multe ori, aceste adunari seamana cu niste orfelinate in care copiii incearca sa se creasca unii pe ceilalti, sau cu niste cluburi de tineri pusi pe muzica si distractie egoista si cautatori dupa “daruri”. Numai acolo unde exista “parinti duhovnicesti” merge lucrarea bine.

Chemarea lui Dumnezeu catre copiii lui adunati la acest Congres de crestere spirtuala este ca ei sa-si inteleaga chemarea si sa se daruiasca Celui care-i poate creste prin puterea Lui supranaturala. Fiti atenti insa, metodele preferate cu care ne creste Dumnezeu sunt: Cuvantul Bibliei si suferintele personale. Pana si Hristos a fost desavarsit “prin suferinte” si a ajuns astazi Capetenia si Desavarsitorul credintei noastre.

Va dorim un Congres binecuvantat in care sa simtiti cu toti ca Dumnezeu este in mijlocul copiilor Sai si-i face sanatosi ca sa creasca apoi dupa voia Lui.

Daniel Branzei, nascut dintr-un moldovean de la cativa kilometri de partea cealalta a Prutului, Negreni, Botosani, Presedintele prezent al Asociatiei Bisericilor Baptiste din SUA si Canada - si al vostru frate si prieten in Cristos, Victor Popovici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu