luni, 15 iunie 2009

Intrunirea pastorilor de pe coasta de est

Am primit cateva fotografii facute cu ocazia intrunirii pastorilor de pe coasta de est

In intilnirea noastra de la Greenfield, MA am vizitat si un grup al fratilor moldoveni din Springfield. Aflati inca in faza de inceput a organizarii lor, fratii s-au dovedit a fi plini de dragoste si caldura sufleteasca. Ei ar vrea sa fie cunoscuti de comunitatea fratilor romini. In acest scop m-au rugat sa-ti trimit citeva fotografii cu ei si cu cei doi pastori ai lor, Vasile Turcanu si Pavel Banaru (pastorul asistent). Daca poti sa publici ceva in Luminatorul sau pe blog, s-ar bucura.



Multumesc anticipat, in numele lor. Sorin Covaci


Sfârșitul lunii Mai a adus zile însorite pe meleagurile pitorești de pe valea râului Conneticut iar frații și surorile din Greenfield s-au dovedit a fi gazde opitaliere ale Convenției de Primăvară de pe coasta de Est.
Reprezentați ai bisericilor baptiste românești de pe coasta de est, respectiv, din Kitchener, Chicago, Akron, Cleveland, Canton, Detroit, New-York și Atlanta, s-au întâlnit într-o atmosferă caldă, frățească și s-au bucurat de părtășie încurajându-se la a rămâne credincioși în așteptarea venirii Domnului Isus. Dealtfel, aceasta a fost tema spirituală a convenției: Biserica în așteptarea Domnului Isus. Atât mesajele predicate cât și seminariile prezentate au reiterat această realitate și au subliniat diferite aspecte față de care Biserica Domnului Isus Hristos trebuie să manifeste atenție și credincioșie.
Sâmbătă, 29 Mai, au fost vizitate și locurile în care s-a născut, a crescut și a lucrat D.L. Moody. A fost o extraordinară demonstrație a ceea ce poate face Dumnezeu cu cei pe care îi alege și care se dovedesc credincioșii chemării pe care le-o face Dumnezeu. În același timp, a fost încă o dovadă că, indiferent de lucrurile și notorietatea pe care cineva le obține aici pe pământ, adevărata destinație și împlinire pentru credincioși este cerul. Oricum, „Ce pentru Domnul ai făcut va sta!” a căpătat o nouă conotație pentru cei mai mulți dintre vizitatorii acelor frumoase locuri și atât de încărcate de semnificații pentru credincioșii evanghelici.
Duminică 31 Mai a fost și ziua celebrării Coborârii Duhului Sfânt, o sărbătoare atât de semificativă pentru Biserica Domnului Hristos. Vizitatorii s-au împărțit între biserica din Greenfield și cea din Springfield pentru ca bucuria părtășiei să fie distribuită la ambele grupuri de credincioși din această regiune.
Pentru toți participanții a fost o ocazie de a se bucura în anticiparea sărbătorii veșnice a părtășiei cu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt când toți credincioșii vor fi adunați în jurul Mirelui fără a mai înfrunta impedimentele distanței, timpului și alte condiționări pe care încă le mai experimentăm pe această parte de lume.


Într-o notă personală, am fost impresionat de paradoxul întâlnit aici. Surorile și frații moldoveni ne-au oferit ospitalitatea lor plină de căldură și dragoste într-o clădire ce amintea de trecutul evanghelic de pe aceste meleaguri. În timp ce statul Massachusetts urmează un traseu caracterizat de un liberalism militant, frații noștrii readuc mireasma închinării tradiționale, practicată în smerenie și simplitate. Fie ca Dumnezeu să aducă prin intermediul lor o trezire spirituală autentică pe aceste meleaguri ce au fost altădată emblematice pentru credința în Domnul Isus Hristos.


Mulțumim lui Dumnezeu pentru frumoasele momente petrecute la Greenfield și mulțumim și gazdelor noastre pentru sacrificiile făcute pentru reușita acestei întâlniri.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu