marți, 4 august 2009

Ce fel de Asociatie?

Se apropie Conventia Asociatiei Bisericilor Baptiste din Canada si USA. Este vremea planurilor. Ce ati vrea sa se intample in cadrul Asociatiei in anul viitor?


Ce programe ati vrea implementate sau modificate?


Ce propuneri constructive aveti?


Lasati un comentariu la acest post

2 comentarii:

  1. Incerc sa raspund in primul rind, provocarii de a sparge gheata tacerii.

    Din punctul meu de vedere, s-ar impune o abordare noua a principiilor asocierii si un inceput ar fi analizarea si discutarea ''avantajelor'' si ''responsabilitatilor'' asociatilor. Din cite observ eu, asocierea noastra are la baza mai mult elemente etnice decit doctrinare sau vizionare.

    De asemenea, o regindire a obiectivelor si organizarii intilnirilor de primavara si toamna ar fi necesara in contextul multitudinii de oferte existente in aceasta generatie.

    Un program concret pe care as dori sa-l vad demarat este acela al unei intilniri periodice, virtuale (internet) al pastorilor din asociatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragi Frati Pastori,

    Iata o propunere concreta pentru programul a fi desfasurat la Conventia din Phoenix.

    Pe langa oportunitatile de partasie laolalta si inviorare spirituala la conventie este si oportunitatea de a participa alaturi de multi alti credinciosi americani care trimit Biblii in peste 180 de tari din lume prin organizatia Gideons International.

    Aceasta este organizatia care plaseaza Biblii in fiecare camera de Hotel inclusiv in Pheonix unde multi veniti la Conventie vor poposi. Pe langa hoteluri ei deasemenea pun Biblii in spitale, scoli, universitati, puscarii, in armata, birouri de doctor, chiar si in fiecare avion cu care multi vor merge la Conventie.

    Din 1990 cand au luat fiinta si in Romania peste 6 milioane de Biblii sau Noi Testamente au fost distribuite in Romania si peste 3,7 milioane in Moldova. Fratii nostri credinciosi americani au acoperit peste 80% din costul acestora.

    Propunerea ar fi ca sa invitati un frate Gideon din zona Phoenix care sa faca o prezentare de circa 10 minute sau cat doriti dumneavoastra pentru a da un raport despre aceasta lucrare mareata. Multi vor fi binecuvantati sa afle despre felul in care Dumnezeu lucreaza la inimile oamenilor prin Bibliile distribuite si vor putea spune celor de acasa cand se vor intoarce de la Conventie.

    Gideons sunt in fiecare localitate din America si chiar si credinciosii Romani sunt membri activi ai acestei asociatie de Christian Business and Professional Men. Sotiile lor deasemenea pot lua parte ca membre din Auxiliary.

    Intrucat nu cunosc un contact din Pheonix va indemn sa sunati la telefon pe Steve Smith in Nashville Tennessee la (615) 564-5000 care va poate pune in contact cu cineva din Phoenix.

    Apropo, in Romania sunt peste 616 membri Gideons si 154 dintre sotiile lor organizati in 45 de orase, iar in Moldova 208 membri Gideons si 166 dintre sotiile lor organizati in 11 orase.

    Dumnezeu sa ii ajute sa poate distribui la fiecare sat si oras din zonele lor si ca usile sa ramana larg deschise. Si deasemenea ca fonduri sa fie indeajuns pentru ca Bibliile sa fie tiparite.

    RăspundețiȘtergere