miercuri, 30 septembrie 2009

Botez la Betania, Los Angeles


(Liviu Țiplea, Valentin Popovici, Radu Știr, Daniel Șarlea, Daniel Branzai la rugăciunea cu punerea mâinilor peste cei botezați)
Asa cum v-am promis, revin cu poze de la botezul care a avut loc duminica, 27 Septembrie 2009, la bisrica Betania, pastorita de Liviu Tiplea.
(click pe titlu pentru mai multe poze si informati)

Daniel Branzai

Baptisti 400, BAIA MARE


Vineri, 2 octombrie, incepand de la orele 13:00 va avea loc la Baia Mare „Marșul Baptisti 400”. La marș vor participa frați din toate bisericile romane si maghiara baptiste din județul Maramureș, vor cânta coruri și fanfare. Lideri in organizare, Biserica Baptista Biruinta, Baia Mare si Biserica Baptista Maghiara din Baia Mare.
(click pe titlu)

Iosif Ton la 75!



Astazi fratele Iosif Ton implineste 75 ani....

La multi ani frate Iosif Ton!

Cititi raspunsul fratelui Ton aici

marți, 29 septembrie 2009

Abonamente pentru Luminatorul

Noile abonamente la revista Luminatorul precum si celelalte contributii la fondul administraiv al Asociatiei se vor face de acum inainte la:

Cornel Ciba
2624 Chalet Pl
Chino Hills, Ca 91709
Tel: (909) 248 1024
E-Mail: cornel.ciba@gmail.com

Nu uitati ca dupa Congres o luam de la capat si caseria activitatilor noastre comune are nevoie de ... benzina.

Daniel Branzai

Oare . . . am putea . . ?

Am primitde la Nelu Gug aceasta poezie-cantare "de pe vremea noastra":

O de-am putea sa trecem pe linga orice ins
Ca raza neintinata, de orice-ar fi atins . .
Am trece prin cuvinte si nu le-am intina,
Am trece peste valuri si nu ne-am scufunda .

Am trece prin IUBIRE, far-so zdrobim trecind,
Am trece prin cintare, far-so lasam plingind.
Am trece printre spice si nu le-am apleca,
Am trece printre ramuri si nu le-am despuia.

Am trece prin PARERE, prin veacul de Apoi
Cu bratele-ndreptate de unde-am venit goi !
Si-atuncea . . nu zadarnic am fi trecut prin VIS
Ne-ai saruta pe lacrimi . . TU cel ce ne-ai trimis !

luni, 28 septembrie 2009

De ce ne "asociem" ?

Nu exista "asociere" fara lucruri si mai ales lucrari comune!
Va indemn sa cititi acest "preambul" la orice document care reglementeaza asocierile noastre.

(Dati click pe titlul articolului)

Un weekend de exceptie

LosAngeles-ul a avut un weekend de exceptie (25-27 Septembrie 2009)!

Botezul de la Betania a prilejuit invitarea lui Valentin Popovici, care a venit de la Chicago cu toata dragostea si cu darurile de bun predicator si prieten. El a fost "inghesuit" de foarte multi din cei care-l cunosc si de altii care doreau de mult sa-l cunoasca.

Orice botez in care pastorul local are privilegiul de a-si "pune la apa" unul din copii este o sarbatoare deosebita. Paul Tiplea a avut o marturie miscatoare in biserica (a fost tradus din engleza in romana de Lidia Tiplea, mama lui, cum de fapt s-a intamplat si cu ceilalti, care au fost tradusi de cineva din familiile lor).

Adunarile, fie ca au fost la Bethel sau la Betania, au fost prilejuri pentru ca cei din bisericile din zona sa se reintalneasca intr-o atmosfera sarbatoreasca. "Asociatia" a functionat bine si de data aceasta!

Duminica seara au fost prezenti impreuna cu Liviu Tiplea si Valentin Popovici si pastorii: Radu Shtir (Glendale), Daniel Sarlea (Colton), Daniel Branzai (Abaheim).

Pe langa botezul din biserica, cateva sute de tineri romanide pe coasta de vest (pentecostali si baptisti) au avut weekendul competitiilor pentru ridicarea de fonduri misionare pentru 2010 (Charity Cup). Nu conteaza cine a castigat. Am vazut o echipa clasata pe locul doi care s-a bucurat si a sarbatorit mai mult decat toate celelalte la un loc. A fost un castig frumos pentru toti cei prezenti, in teren si pe margine. Un castig mare si important mai ales pentru ... Imparatie.

Sambata seara am fost prezent si la aniversarea de 25 de ani a bisericii pentecostale din San Bernardino (pastorita de fratele Puraci). Nu va pot spune cum a fost si cat a fost. Este suficient sa va spun ca pe mine m-au pus sa vorbesc de la ora 9 p.m. inainte. Masa a fost cu mult dupa aceea.

Nu se poate sa nu revenim cu imagini. Reveniti si voi ...

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Intre pastori

"Auzi, spune unul, am ajuns la concluzia ca cea mai buna predica este atunci cand am terminat cu sentimentul ca as mai fi avut ceva de spus, dar nu l-am spus".

"Eu, raspunse celalalt, cred ca cea mai buna predica este cand cei care ma asculta raman ei cu sentimentul ca n-am incercat sa le spun chiar tot ce le-as fi putut spune ..."

Corul AGAPE la Detroit






(Apasati pe poze pentru a le putea vedea mai mari)

Corul "Agape" a cintat spre slava Domnului dumineca 20 septembrie 2009 la Detroit, la un servicu comun al bisericilor baptiste romane din imprejurimi. .

"Prima Biserica Baptista Romana", pastorita de fratele Sorin Covaci si Biserica "Golgota",pastorita de fratele Cornel Dragoi su fost gazdele celor 80 de frati inimosi care formeaza corul "Agape" si care au venit la Detroit sa se inchine prin cantarea Domnului impreuna cu fratii si surorile de la Detroit.

Fratele Iacob Brancoveanu s-a ocupat de instruirea cantaretilor si ziua de sambata a fost petrecuta pentru a repeta cintarile din repertoriu.

Simbata seara toti tinerii si chiar cei mai putin tineri s-au adunat la o sala de sport pentru recreere si citeva partide de fotbal.

Dumineca, serviciile de inchinare s-au tinut la o biserica americana. Organizatorii au sperat ca o sa vina in jur de 400 de persoane dar surpriza placuta a fost ca au venit 600.

Corul "Agape" si diferite grupuri vocale si instrumentale au cintata spre slava Domnului.
Fratele pastor Florin Vancea din Florida a predicat atit dimineata cit si dupa masa.
Toti cei prezenti au avut partasie si la o masa bogata oferita cu toata dragostea de fratii si surorile gazde.

Numele Domnului a fost slavit cu putere si prin acest serviciu comun al celor doua biserici din area Detroitului.
La URL- de mai jos poti gasi mai multe fotografii:

http://frbct.net/index.php?option=com_gallery2&Itemid=62&g2_itemId=6014

A consemnat,

Ionica Cotarla - Prima Biserica Baptista Romana
Florian Guler - Biserica Baptista Romana "Golgota"

Pozitia Uniunii Baptiste din Romania

Catre Presedintia Romaniei

Palatul Cotroceni - Bucuresti

Comunicat:

Pozitia Uniunii Baptiste din Romania cu privire la propunerea de dezincriminare a consumului de droguri usoare si a sexului comercial

24/09/2009 - http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/87

Cultul Crestin Baptist din România isi exprima dezacordul fata de propunerea Comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale si demografice de dezincriminare a consumului de droguri usoare si a sexului comercial.

Deoarece Romania se considera o tara crestina, suntem de parere ca o abordare permisiva a unor astfel de fapte contribuie la degradarea calitatii vietii societatii romanesti si reprezinta o amenintare la adresa echilibrului moral si social.

Solicitam Presedintelui Romaniei respingerea propunerilor Comisiei si cerem Parlamentului ca prin activitatile comisiilor indrituite sa nu se promoveze asemenea acte legislative care reprezinta o ofensa adusa valorilor crestine din tara noastra.

Va asiguram de cele mai bune intentii si de rugaciunile credinciosilor crestin baptisti din Romania pentru importanta activitate pe care o desfasurati.

Presedinte - Cultul Baptist din Romania
Dr. Otniel Ioan Bunaciu

Uniunea Bisericilor Baptiste din Romania

vineri, 25 septembrie 2009

Moldova are un nou guvern

"Doamne, Tu esti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi inalta! Laud Numele Tau, caci ai facut lucruri minunate; planurile Tale facute mai dinainte s-au implinit cu credinciosie." (Isaia 25:1)

Dragi prieteni,

Este o mare bucurie sa va anunt ca Moldova are un nou Guvern. Dupa opt ani de guvernare comunista, Moldova are un Guvern democratic, ceea ce constituie cu adevarat un eveniment istoric pentru tara noastra. Dezbaterile care au avut loc azi dimineata in Parlament au fost foarte tensionate, dar membrii Aliantei pentru Integrare Europeana, si de data aceasta, au ramas uniti in dorinta de a aduce o schimbare in tara. Toti cei 53 de deputati membri ai AIE au votat unanim pentru programul si componenta noului Guvern. Este un nou inceput care aduce cu sine multe sperante, dar totodata implica multa responsabilitate si multe riscuri. De aceea, va indemn sa continuati sa va rugati pentru acest Guvern, pentru dl Vlad Filat in calitate deja de Prim Ministru al RM, pentru toti membrii cabinetului de ministri si pentru Parlament, ca sa putem face fata tuturor provocarilor grele care ne stau in fata in mijlocul uneia din cele mai mari crize cu care s-a confruntat Moldova de la independenta sa.

Al vostru frate in Cristos,
Valeriu Ghiletchi
www.valeriughiletchi.org

joi, 24 septembrie 2009

Decese

PREA IUBITILOR,

A plecat ACASA Fratele Ioan Pesteanu, tata socrul Fratelui Pastor Octavian Dobos la varsta de 86 de ani. Aseara a avut loc serviciul de priveghi la Biserica Baptista Romana din Phoenix, AZ, iar astazi la orele 11 a.m. va avea loc serviciul de inmormantare.

Fie ca Parintele Mangaierilor sa umple golul din inima din familie si din biserica, iar binecuvantarile Celui Prea Inalt sa cuprinda pe toti cei ce simt durerea despartirii.

Condoleante si Mangaiere, Mihai Sarbu, Glendale, AZ

duminică, 20 septembrie 2009

Rezumatul mesajelor de la Phoenix 2009

Am primit din partea lui Nelu Ciorba, arhivarul Asociatiei, urmatorul rezumat al predicilor rostite la Phoenix. Iata-l:

Fratele Vasile Talpoș, rectorul Institutului Baptist din Bucuresti, decan la Universitatea din Bucuresti a avut textul inspirativ din 1 Samuel 7:2-14. Secretul biruinței îl putem experimenta împotriva forțelor întunericului: printr-un spirit profund de pocăință; prin apelul la resursele lui Dumnezeu și prin însușirea biruinței Domnului.

Fratele Dănuț Vrâncilă – păstorul bisericii din Caransebeș, România s-a inspirit din Apocalipsa 2:1-7. Suntem conștienți că nu putem birui pe Satan și moartea dar sunt câteva domenii în care suntem chemați să fim biruitori: ispita a ne crede buni, ispita de a ne compara cu alții, ispita de a nu iubi, ispita de a nu te pocăi.

Fratele Eusebiu Rusu, păstor la biserica din Beaverton, Oregon. Suntem mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit pentru că Dumnezeu se identifică cu noi în circumstanțele prin care trăim. Un exemplu elocvent în Scriptură îl găsim în experiența avută de David când a fugit de Saul la Nob, la preotul Ahimelec. Biruința lui David a fost simbolizată prin trei elemente: pâine și sabie. (1 Samuel 21:1-9). Dumnezeu a purtat de grijă 40 de ani de Israel și i-a arătat lui David, că-i poate purta și lui de grijă. În casa Dumnezeu ne chiamă să trăim în dependență de El pentru că omul nu trăiește nu numai cu pâine ci cu orice cuvânt ce iese din gura lui Dumnezeu. Să folosim cuvântul lui Dumnezeu în lupta noastră de fiecare zi pentru că numai așa, prin El, suntem biruitori. David a găsit în casa lui Ahimelec sabia lui Goliat. Arma ce o avem la îndemână în fiecare zi este rugăciunea. David a găsit pe preotul Ahimelec, care știa că esența legii să ajungi pe om în necaz, cu ceea ce ai le îndemână. Suntem mai mult decât biruirori folosind ce ne-a dat Dumnezeu fiecăruia: Cuvântul Său, Pâinea vieții și rugăciunea.

Fratele Dan Paul, păstor la biserica din Cleveland, s-a inspirat din Judecători 7:1-8 direcționând subiectul biruinței spre biruința asupra fricii, ispitei și oboselii. Israel a mers împotriva poruncii Domnului, și a fost dat în mâna lui Madia, ajungând într-a stare de stagnare. La fel constatăm că țara asta este într-o perioadă de stagnare, frica punând stăpânire pe inimile americanilor, frica de a-l prezenta pe Domnul Dumnezeu la nivel de cinste. În lupta lui Israel cu madianiții și aliații lor poporul a fost testat în primul rând la nivelul fricii. 22000 au plecat acasă că anii robiei le-a frânt inima, și de frică s-au întors acasă. Au plecat acasă că au avut conștiința compromisă, trăind în păcat. Frica este o emoție, sentiment lipst de logică, rațiune. Frica este capul de listă, că de-aici încep celelalte căderi. Dragostea lui Dumnezeu, dragostea de Dumnezeu dragostea față de cei din jur biruiește frica.

Al doilea test a fost vigilența, lupta împotriva ispitei. 9700 au băut apa îngenunchind la apă, 300 au stat în picioare și așa au băut apa, timp în care erau gata de luptă. Îngenunchierea era demonstrația că inima lor era departe de poziția la care erau chemați. Rămânând centrați pe Christos Domnul care ne chiamă înainte la luptă.

Al treilea test este lupta împotriva oboselii. Cei 300 după ce au văzut biruința detă de Domnul, nu s-au lăsat cuprinși de oboseală, urmărind vrăjmașul au trecut Iordanul, s-au întâlnit cu eframiți de la care nu primesc ajutor, sucotenii nu-i ajută, cei din Penuel nu-i ajută, dar biruitorii nu se lasă doborâți de oboseală. De ce frații se poartă așa de rău unii cu alții? Biruința o avem în Domnul Isus care fără frica a ce i se va întîmpla, biruitor al sipitei nu a obosit ci și-a dus crucea pe Golgota, batjocorit de frații Lui dar în toate a fost biruitor.

Fratele George Dancea, președintele Asociație a prezentat biruința în Christos ca fiind experiemntată de creștini de-a lungul vremii. Saul din Tars a fost biruitor dupa ce a platit prețul cunoașterii Domnului Isus. A fost alături de Domnul Isus, a știut pentru ce a luptat și a putut spune: Suntem mai mult decât biruitori. Martirii de-a lungul vremii au fost mai mult decât biruitori. Ștefan a arătat că a fost mai mult decât biruitor. Suntem mai mult decât biruitori pentru că n-avem de luptat impotriva cărnii și sângelui. Viata este o luptă cu noi înșine. Aici se dau cele mai mari bătălii. Suntem mai mult decât biruitori pentru că cauza noastră este cauza lui Dumnezeu. Suntem mai mult decat biruitori poentru că avem o victorie eternă, când vom intra pe porțile de mărgăritar ale cerului. Secretul biruinței este că Dumnezeu a făcut ca toate lucrurile să lucreze spre binele nostru. Secretul biruinței stă în faptul că aparține întregii Sfânte Treimi. Tatăl ne-a căutat ca fiii risipitori. Domnul Isus a venit pe pământ să moară ca să fim mântuiți și să ajungem în ceruri. Duhul Sfânt ne convinge, ne transformă și lucrează în noi ca să fim mai mult decât biruitori.

Fratele Otniel Bunaciu, președintele Uniunii Baptiste din România s-a axat pe declarația că relevanța credinței creștine stă în a fi mai mult decât biruitori. Dumnezeu este aici și acum prin suveranitatea Cuvântului Său; prin suveranitatea lui Însuși. Dumnezeu este aici și acum prin decizia omului de a răspunde cu credință la oferta lui Dumnezeu. Dumnezeu a luat natura noastră în Christos. Decizia credinței biruiește necredința; este decizia încrederii în promisiunile lui Dumnezeu, apartenenței omului lui Dumnezeu la nivel de fiu de Dumnezeu; este decizia mărturiei personale. Dumnezeu este aici și acum prin existența și manifestarea Bisericii Sale ca lumină a lumii, îndrăzneala de a spera că Dumnezeu lucrează înnoirea în noi, ca ambasadori ai lui Christos. Biserica se înnoiește prin participare activă și prin autenticitatea închinării. Închinarea este prin ce suntem și prin ce facem ca fiind mai mult decât biruitori.

Fratele Liviu Tiplea, păstor al bisericii Betania din La Habra, area Los Angeles și-a centrat mesajul în jurul textului din Romani 8:28-39 Sunt două categorii de oameni: cei biruitori și cei înfrânți. Versetele din Apocalipsa 21:7,8 definesc clar în care din cele două categorii suntem. Efeseni capitolul 6 este elocvent în armătura ce trebuie s-o ia creștinul ca să biruiască în fiecare zi. Biblia și apostolul Pavel leagă biruința de dragostea lui Christos. Există o întrebare la care trebuie să răspundem: A reușit oare diavolul să ne despartă de dragostea dintâi? Sunt câteva domenii în care ni se testează dragostea dintâi și poziția noastră de biruitori: necazul, strâmtorarea, prigonirea, foametea, lipsa de îmbrăcăminte, primejdia, sabia.

Cine sunt biruitorii? În primul rând biruitorii sunt cei care sunt în Christos Isus, e un loc spiritual, loc ceresc, unde diavolul n-are nici cea mai mică libertate să se atingă de noi fiind în Christos. În al doilea rând biruitorii sunt cei care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești ci după îndemnurile Duhului.

Fratele Pitt Popovici, păstor la biserica din Atlant,a Georgia, la 81 de ani a început predica cu binecunoscuta introducere: Iubiți frați și surori și iubiți pe prieteni. Și-a amintit că în urmă cu 20 de ani a venit la Phoenix și a găsit un grup de frați baptiști și penticostali. Ce mare har avem azi. Cuvântul Domnului e arma noastră de biruință. Îl credem și știu că poată aduce roadă. Vreau ca toți ce mă aud să asculte Cuvântul și să-l trăiască. Orice luptă își are și răniți și obosiți, dar și biruitori. Credința sfinților de altă dată a fost biruitoare. În vremurile din urmă pe care le trăim sunt trei direcții în care să fim atenți că putem să fim biruitori: apostazia, frica de prigoană și persecuție.

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Proiecte pentru RBA dupa Phoenix 2009

Perspective si propuneri

Imi-aduc aminte ca atunci cand ne-am organizat pe zone geografice, fratele Cure a inventat doi termeni pentru cele doua zone: istetii si vestitii!

Noi ne-am adunat la Los Angeles sa alegem un vicepresedinte-coordonator. Erau de fata: Petru Popovici, Aurel Popescu, Liviu Olah, Vasile Branzai, Iosif Serac, Nelu Gug, Tibi Lupas.

Ca sa fie clar ca nu este vorba de un fel de sef, ci doar de unul care sa poarte legatura intre noi, fraele Pit a spus: “Eu zic sa fie Daniel pentru ca el este cel mai mic si atunci va fi clar ca nu este vorba de sefie.” ... si asa a fost.

Nadajduiesc ca si cei care m-am numit acum .... la Asociatie au facut-o in acelasi spirit. Am sa continuu sa ma straduiesc sa tin legatura intre dumneavoastra ca sa gasim oamenii potriviti pentru lucrarile necesare. Asociatia sunteti dumneavoastra, noi doar va stam la dispozitie pentru imbunatatirea relatiilor dintre dumneavoastra.

M-am trezit luni dimineata, dupa Congresul de la Phoenix, cu suspiciunea ca sut consuderat acum presedintele baptistilor din … Montreal, din Virginia, din British Columbia si … din toata Asociatia. Va rog sa ma credeti ca este un sentiment coplesitor, mai ales ca sunt departe de a-i cunoaste pe fratii si surorile de pe acele meleaguri. Bine ca sunt doar presedinte, nu si pastorul tuturor acestor biserici! Vreau sa va spun care cred eu ca este diferenta si care cred eu ca sunt limitarile care rezulta din aceasta realitate:

1. Un presedinte nu este un patriarh si nici un papa. Asociatia este partasia pastorilor si bisericilor interdependente care isi pun impreuna resursele pentru raspandirea Evangheliei.

Cand eram la Seminar, fratele Vasile Talos, profesorul nostru de Drept Bisericesc, ne-a explicat cum functioneaza O Uniune, comunitate, conventie sau Asociatie asemuindu-le cu ...un ciorchine de strugure.

Boabele sunt bisericile locale unde se dezvolta rodirea si viata, iar scheletul de lemn este structura care o alimenteaza si o sustine. Cand culegem strugurii o facem pentru boabe, nu pentru structura lemnoasa. Pe aceasta nici n-o bagam in seamasi o punem, cateodata frumos, deoparte. Orice structura suprabisericeasca nu poate fi decat un auxiliar pentru lucrarea bisericilor locale. Ea trebuie sa slujeasca bisericile si sa-si subordoneze existenta acestora.

2. Un presedinte nu poate fi nici un predicator itinerant. RBA este o Asociatie intinsa de la Montreal la San Diego si de la Miami Beach la Vancouverul de Canada! Am primit deja invitatii si multi mi-au spus: "De-acum te vedem mai des si pe la noi".

Numarul bisericilor din Asociatiea noastra a ajuns comparabil cu numarul duminicilor dintr-un an. Daca ar fi sa le vizitam pe toate s-ar aunge in situatia ca cei de la Bethel sa ma intrebe: “Frate Daniel, unde vreti sa–ti trimitem salariul ...”

Un presedinte trebuie sa participe prioritar la sase intruniri pe an: cele patru de toamna si primavara ale pastorilor de pe coasta de est si de vest, la intrunirea pastorilor din Florida (din februarie) si la Congresul annual al Asociatiei. La aceste sase intruniri pot fi adaugate deplasari in Romania (la solicitarea Uniunii de acolo) si la alte intruniri oficiale in care trebuie sa reprezinte RBA. Restul vizitelor trebuie analizate si acceptate numai in masura in care nu-l stanjenesc in lucrarea lui pastorala din biserica unde slujeste.

3. Un presedinte trebuie sa fie, printre altele, un vizionar care sa deschida orizonturi noi in lucrarea Asociatiei si, in acelasi timp, un bun administrator care sa stie sa delege implementarea acestora inspre secretarul executiv, vicepresedinti si comisiile de lucru. Presedintele trebuie sa initieze lucrari si/sau sa colecteze astfel de initiative venite din partea altora spre binela comun al lucrarii din Asociatie.

4. Un presedinte trebuie sa fie o persoana care sa se bucure de respectul si increderea celor multi. In scopul acesta, el trebuie pastrat pe cat posibil departe si deasupra conflictelor acute locale. Asta nu inseamna ca el nu trebuie sa fie la curent cu tot ce se intampla, ci ca trebuie sa-si faca glasul auzit mai rar public in astfel de ocazii. Rezolvarea starilor de criza din biserici sau dintre biserici trebuie plasata inspre comisia pastorala de sfatuire si comitetul pastorilor.

Impreuna cu ceilalti lucratori din bisericile Asociatiei as dori sa CONTINUAM frumoasa lucrare facuta pana acum de cei dinaintea noastra. Inainte si dupa Congresul de la Phoenix, v-am rugat sa-mi spuneti ce ati vrea sa vedeti intamplanduse in RBA. Iata mai jos raspusurile pe care le-am primit pana acum. Lista este, bineinteles, deschisa.

NICIUNUL din aceste proiecte nu este AUTOMAT. Fiecare va trebui sa fie preluat de CINEVA si facut sa mearga. Va astept sa va oferiti personal. M-as bucura sa vad multi pastori implicati in lucrarea Asociatiei. Deocamdata suntem ca si membrii din biserici: activi si apartinatori. Asta nu-I exclude in nici un fel pe ceilalti membrii ai Asociatiei. Dimpotriva! Asa cum spuneau cativa la Phoenix: RBA nu este o asociatie a pastorilor, ci una a bisericilor. Trebuie sa-I implicam mai mult pe cei din bisericile noastre in viata asociatiei.

Lumea este curioasa sa vada ce va face noul presedinte. Dumezeu asteapta sa vada ce vei face TU si cum nu esti nepasator de darul care este IN TINE.

PROIECTE PENTRU ASOCIATIE

Avand in vedere resursele mult mai mari decat in trecut, Comitetul Executiv al Asociatiei urmareste intensificarea lucrarilor pe care bisericile le pot face impreuna. Iata o lista cu proiecte posibile, realizabile pe toata aria Asociatiei sau doar pe arii regionale. Va invitam sa studiati aceste proiecte, sa sugerati altele si sa va oferiti sa materializati unele dintre ele.

Plantari si ajutor de biserici
Prin activitatea Comisiei de misiune si a bisericilor locale vom continua plantarea si asistarea bisericilor baptiste romane in:

1. USA, Canada (chiar si gazduirea unui alt grup etnic reprezinta o astfel de misiune)

2. Romania

3. Moldova

4. Mexic (mai ales bisericile de langa granita de sud)

Evanghelizari
5. Activitatea fratelui Mihai Sarbu

6. Schimburi intre pastori (am scris “intre pastori”, nu “de pastori”)

7. Sarbatori la zile importante (Paste, Craciun, Ziua Romaniei, etc. la care sunt inclinati sa
vina si romanii din aria bisericlor locale). Unele s-ar putea desfasura la un parc (asa cum face Nelu Brisc la Portland).

8. Turnee ale corurilor misionare pe continentul american si in Europa

9. Implicarea tinerilor (si nu numai a lor) in activitatile gen Charity Cup, Countryside, etc. din Romania si Moldova.

Tabere de studiu si seminarii
Stiu ca avem un Seminar care a activat si pana acum. Asta nu inseamna ca nu putem face mai mult. Mi-as dori sa putem afisa pe site-ul Asociatiei o lista cu pastori si subiectele pe care este gata fiecare sa-l prezinte. Nu suntem specialisti in toate dar fiecare dintre pastori este specialist intr-un studiu “care i-a iesit bine”. Vorba lui Aurel Popescu: Doamne binecuvanteaza-I pe Billy Graham si pe marii predicatori ai lumii, dar binecuvinteaza-ne si pe noi, care o mai nimerim si noi din cand in cand”). Iata un inceput de lista:

10. – Percepts upon Percepts – Costel si Mia Oglice

11. – Barbatul in planul divin – Daniel Branzai

12. – Finante – Sebi Vaduva

13. - Despre familie -

14. – Sa ne cunoastem Biblia –

15. - Institute in Basic Life Principles - Cristi Ouatu

16. – Lumea de azi in lumina profetiilor –

17. – Studii biblice intensive (Mini Seminarul mobil RBA)

Prin comisia pastorala (COMPAS), vom pune la dispozitia bisericilor locale pastori care sa predice anumite subiecte. Nu putem fi toti experti in toate domeniile, dar fiecare are o anumita arie de expertiza, un studiu reusit cu care poate sluji in bisericile RBA. Vom face o astfel de lista cu subiecte si o vom afisa ca oferta bisericilor locale din RBA.

Tabere de partasie
Nu este un secret ca jumatate din farmecul Congreselor este ocazia de a te reintalni cu prieteni, rude si cunoscuti. De ce trebuie oare sa asteptam un an ca sa avem asa ceva? De ce sa o facem “la concurenta” cu programul important al Congresului?

Mi-am petrecut copilaria si in intalnirile din weekend de la padurea Andronache, de langa Bucuresti. Initiativa i-a apartinut fratelui Alexa Popovici. Toti baptistii erau invitati “la padure” sa se joace, sa cante si sa evanghelizeze. Acolo, ei isi puteau aduce prietenii. Intalnirea culmina cu cateva cantari la acre erau adunati toti si cu o mica predicuta de chemare a fratelui Alexa. Obiceiul bun a continuat multi ani dupa plecare dansului in America. Foarte multe biserici si organizatii din America il practica aici. Oare de ce n-am face-o si noi?

18. Tabere zonale pentru intreaga familie (Memorial Day May 31, 2010)
Farmecul intrunirilor din trecutul Asociatiei RBA era tocmai “intalnirea” oamenilor. Distantele erau mici (4-6 ore intre Cleveland, Chicago , Detroit, etc.). Trebuie sa refacem acest climat si sa creem mai multe ocazii de intalniri. Aceste intalniri pot fi aranjate la date arbitrare si trebuie desfasurate in locuri centrale anumitor zone (Partea de sud-est a Asociatiei, nord vest, sud vest, etc si Texas, care este suficient de mare teritorial sa-si organizeze propriile intalniri), in care participantii sa nu trebuie sa conduca mai mult de 3-5 ore.

19. Taberele tinerilor si adolescentlor (acum la Colorado).

20. Tabara comuna a tinerilor RBYA cu tinerii romani din Europa. Toti tinerii o doresc (unii chiar au nevoie in vederea casatoriei).

21. “Cruise Alaska” – visez sa putem merge impreuna cu bisericile din Northvest intr-o astfel de calatorie. Ma angajez sa ma ingrijesc de studiile de seara …)

22. Excursii in Israel, Grecia, Turcia, Italia (Mai ales pentru pastori. Eu am cautat sa calc pe urmele lui Valentin Popovici si a lui Nelu Gug in ceea ce au facut ei cu bisericile lor. N-am reusit in totul. Poate ca ne pun ei experienta lor la dispozitie si organizeaza ei ceva si pentru noi, ceilalti).

Publicatii
Misiunea fara ceva in scris este incompleta. Aparitia Internetului a facut misiunea mai usoara si mai cuprinzatoare. Vom continua sa fim activi pe aceasta arena.

23. Manualul Scolilor Duminicale

24. Revista Luminatorul

25. Site-ul Asociatiei

26. Blogul Asociatiei

27. Istoria baptistilor din America – 100 de ani (o comisie de trei, eventual condusa de Valentin Popovici, care ar continua astfel foarte frumos initiativa tatalui sau. Albumul aparut sub ingrijirea lui George Dancea ar putea fi o sursa de material, impreuna cu primul volum scos de fratele Alexa Popovici)

Moldova cere scuze Romaniei

Romania Libera online
Vineri, 18 Septembrie 2009

Intr-un interviu acordat vineri "Europei Libere", presedintele interimar al Republicii
Moldova, liberalul Mihai Ghimpu, si-a cerut scuze de la romani pentru vizele impuse lor de fosta guvernare comunista.

"A fost o rusine pentru noi. Eu imi cer scuze prin intermediul "Europei libere" in fata cetatenilor Romaniei. Sigur ca am corectat aceasta greseala politica constient facuta. Noi trebuie sa avem relatii bune si foarte bune cu Romania... Sangele apa nu se face", a spus Ghimpu.

Ghimpu a anulat prin decret prezidential intrat in vigoare
astazi vizele impuse cetatenilor romani de fosta guvernare comunista, dupa protestele antiguvernamentale de la Chisinau, din aprilie, pe care fosta conducere moldoveana le-a pus si pe seama Romaniei.

Reactie la anunt:

Pentru noi cei care slujim in nordul Moldovei ( vorbesc despre nordul Romaniei ) si aceasta este o adevarata biruinta a Domnului. Multe lucrari de misiune destinate celor de peste Prut au fost ingreunate datorita deciziei de la Chisinau. Acum insa, granitele s-au deschis din nou si putem trece Prutul pentru a oferi ajutor fratilor nostri de acolo.

Domnul Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al izbavirilor. Biruinta este a Domnului. Glorie Numelui Sau.

Rugati-va pentru noi si lucrarea din Moldova si Ucraina.

Marius Motora - Botosani, RO

vineri, 18 septembrie 2009

Victorie !!

Sa se bucure toti credinciosii si sa-L slaveasca pe Domnul care este inca pe tron si ASCULTA RUGACIUNEA copiilor Sai. Titus.

From: hmihet@liberty.edu



Dragi Prieteni,

Dumnezeul nostru Atotputernic ne-a daruit o victorie minunata in Pensacola! Dupa 10 ore de marturie si argument, Judecatoarea Casey Rodgers de la tribunalul federal din Pensacola a declarat pe Frank Lay si Robert Freeman “NOT GUILTY,” adica NEVINOVATI pentru rugaciunea pe care au rostit-o. Verdictul a fost pronuntat in favoarea lui Robert si Frank, si impotriva Statului American (care a adus cazul impotriva lor la cererea lui ACLU) la 6:28 p.m. Central Standard Time.

Dupa cum stiti, Frank si Robert riscau inchisoare pentru sase luni, amenzi de $5,000 fiecare, si confiscarea pensiilor lor, numai pentru ca au rostit o binecuvantare inocenta inainte de a servi o masa de apreciere cu alti adulti adunati la scoala lor.

Nu am sa uit niciodata ceea ce a urmat verdictul. Cea mai mare sala din tribunalul din Pensacola, plina pana la limita, a izbucnit in plans, cu lacrimi de bucurie. Unii plangeau in hohote. Altii se imbratisau. Altii aplaudau. Si la urma ne-am rugat cu totii – exact acolo in tribunal – sa multumim Tatalui pentru izbanda!

Cand am iesit afara, am fost intampinati de peste o mie de oameni – care au indurat o ploaie torentiala toata ziua – pentru ca sa ne sprijine in rugaciune acolo. Cu totii au strigat si aplaudat inspre cer. Unii au condus peste 10 ore ca sa fie in Pensacola. In timp ce noi eram in tribunal, ei au inconjurat tribunalul in cercuri mari de rugaciune. I-am auzit din inauntru cum se rugau si cantau “Maretul Har.”

Cel mai minunat moment din procesul indelungat si crunt a avut loc atunci cand Judecatoarea Casey Rodgers – care a fost foarte aspra cu noi toata ziua – mia intrerupt argumentul final ca sa-mi puna o intrebare. Ceea ce a urmat a fost mana si puterea lui Dumnezeu manifestata pentru toata lumea:

JUDECATOAREA: Domnule Mihet, clientul tau a fost auzit de cineva ca a zis ca el nu poate sa-si parcheze credinta in parcare la scoala si sa nu o ia cu el inauntru in scoala. A zis ca credinta lui va radia afara din el oriunde este, chiar in scoala. Asta inseama ca el a intentionat sa incalce decretul pe care l-am dat eu, care interzice rugaciunea in scoala.

HM: Nu. Cu respect va spun ca sunte-ti gresita.

JUDECATOAREA: Atunci ce inseamna?

HM: Inseamna ca el nu poate sa schimbe ceea ce el este atunci cand paseste in scoala, si ca roada Duhului va radia afara din el chiar si in scoala, inclusiv dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blîndeţa, si înfrînarea poftelor. Au ajuns acestea sa fie o crima in tara libertatii?

JUDECATOAREA: Clientul tau de asemenea a fost auzit ca a zis ca el nu poate sa ingrijeasca asa cum trebuie de elevii lui fara ca sa aiba dragostea lui Isus in inima cu el in scoala. Ce inseamna asta?

HM: Asta inseamna ca el este neputincios prin puterea lui proprie, si nu poate sa faca nimic. Dar prin puterea lui Isus care este in inima lui, el poate sa faca orice.
------
Verdictul de achitare a urmat cu putin timp dupa aceasta. Dumnezeu este MARE, si SFANT. Slava lui pentru aceasta izbanda! Cu ajutorul Sau, Robert si Frank astazi sunt liberi si sarbatoresc acasa cu familiile lor.

VA MULTUMESC LA TOTI DIN INIMA PENTRU SPRIJINUL SI RUGACIUNILE VOASTRE FIERBINTI INALTATE SPRE CER. STIU CA ASA DE MULTI DINTRE VOI ATI PURTAT ACEASTA POVARA IMPREUNA CU MINE, SI NU AS FI PUTUT FACE NIMIC FARA VOI SI FARA DOMNUL.

Lupta noatra in Santa Rosa nu este gata inca. Am lansat un atac legal impotriva decretul acesta nedrept si neconstitutional care a adus aceste atrocitati impotrival copiiilor lui Dumnezeu. Am sa va scriu mai mult despre aceasta in curand.

Pana atunci, daca doriti mai multe detalii, video sau fotografii despre evenimentul istoric de astazi, puteti vizita aceste linkuri:

"Not Guilty" -- Fox 10 News Interview on Courthouse Steps

Prayer in School Decision - Not Guilty -- NBC 15 News Story

Lay, Freeman found not guilty -- Pensacola News Journal

Criminal Contempt Trial Photo Gallery 1

Criminal Contempt Trial Photo Gallery 3

Al Vostru, Harry Mihet

Horatio G. Mihet, Esq.
Senior Litigation Counsel
Liberty Counsel
PO Box 540774
Orlando, FL 32854
1-800-671-1776
Offices in Florida, Virginia, Texas and the District of Columbia
Licensed in Florida and Ohio
www.LC.org ▪ hmihet@lc.org

joi, 17 septembrie 2009

Necrolog - Gheorghe Telescu


După 76 de ani de pribegie, Gheorghe Telescu a plecat acasă.
Noi cei rămaşi încă în pământeasca pribegie, în biserica luptătoare, privim de pe malurile credinţei cum sufletul său se încolonează bisericii triumfătoare.

Gheorghe Telescu s-a născut în Ştinăpari, judetul Caraş-Severin, la 3 Iunie 1933. De tânăr l-a întâlnit pe Domnul prin cea care la 4 Februarie 1953 i-a devenit soţie - Floarea Istudor. Amândoi l-au căutat, l-au preţuit şi l-au slujit pe Domnul Isus până la capătul vieţii.
A primit credinţa şi botezul nou testamental prin fratele Andriţoiu.

În 1958 s-a mutat cu familia datorită serviciului la Anina, unde a lucrat în adâncimile pământului ca miner. În 1971 s-a mutat la Reşita şi de acolo, pentru motive de întregire a familiei a emigrat în Statele Unite, locuind o vreme la Los Angeles, apoi în oraşul Atlanta. După ce Floarea, soţia lui a plecat la Domnul în urma unei necruţătoare boli, în anul 2003 s-a reîntors la Ştinăpari, fiindu-i dor după locurile natale. Cărarea vieţii lui a fost spinoasă şi plină de lupte. Cânta adeseori:

“Pe calea îngustă e luptă
Plăceri, deşertăciuni pe ea nu-s.
Nu-i împodobită, dar dreaptă
Şi e bună că merge în sus!”

Astăzi calea luptei sale s-a sfârşit. Gheorghe Telescu a ajuns acasă!

Fetele, ginerii, nepoţii şi strănepoţii au rămas ca şi purtători mai departe ai ştafetei credinţei, nădejdii şi dragostei pe care el a purtat-o. Cu toţii mărturisim că acest copil al lui Dumnezeu, Gheorghe Telescu, a fost un tată, un socru, un bunic de o statură cerească, un om care l-a iubit pe Domnul Isus şi L-a slujit potrivit talantului încredinţat lui. A fost un om cu inimă bună, cu suflet deschis, simplu, sincer, darnic şi uşor de înduplecat.
Dumnezeu să-l răsplătească după îndurările Sale!

Fetele: Mia şi Rodica,
Ginerii: Ştefan şi Dinu,
Nepoţii: Danny/Rebecca Radosavlevici şi Dana/Ruben Borza, Philip, Flavius şi Dennis
Şi strănepoţii: Naomi, Şai, Micah, Eli, Maia, Ruth şi Damaris,
îi mulţumim din toată inima pentru sacrificiul şi dăruirea lui şi depunem pe braţele lui neînsufleţite acest buchet de

L A C R I M I

lacrimi mari cât cearcăna nopţii
lacrimi de stea neclintită
lacrimi ostatice în braţele morţii
lacrimi cu inima deosebită,

lacrimi aprinse în lămpi de-nchinare
lacrimi azimi, lacrimi curate,
lacrimi de zi şi de înserare
lacrimi greu mestecate,

lacrimi care simt traversarea punţii
lacrimi în ochii universului
lacrimi văpăi în smerenia frunţii
lacrimi vărsate la capătul mersului,

lacrimi vii, lacrimi distinse,
lacrimi pe care numai eu le ştiu
lacrimi pe cicatricele Golgotei ninse
de lacrimi pe care le scriu…

miercuri, 16 septembrie 2009

Imagini de la Congresul Phoenix 2009


Puteti urmari ce s-a petrecut la Phoenix prin galeria de imagini afisata pe Internet aici

luni, 14 septembrie 2009

Marea gimnasta Alina Goreac s-a botezat




Una dintre cele mai mari gimnaste ale Romanie,inainte de perioada Nadia Comaneci, a fost Alina Goreac. Nascuta la 28 septembrie 1952,in orasul Lugoj, Alina a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice din 1972,unde s-a clasat a 6-a si la Campionatele Europene din 1973 si 1975, unde a castigat o medalie de argint si 4 de bronz. A concurat alaturi de Teodora Ungureanu, Anca Grigoras, Emilia Eberle si chiar alaturi de Nadia Comaneci.

Dupa ce anii trecutii Primaria orasului Lugoj i-a decernat titlul de cetatean de onoare, duminica, 6 septembrie, actuala antrenoare si-a marturisit public credinta in Isus Hristos ca Mantuitor personal in Biserica Crestina Baptista "Harul" din Lugoj.

Noul executiv al Asociaţiei Baptiste Române din Statele Unite şi Canada

În cadrul programului de duminică seara, fratele George Dancea, fostul preşedinte al executivului asociaţiei, a anunţat componenţa Comitetului Executiv al Asociaţiei Baptiste Române din Statele Unite şi Canada, care începând de la data de 6 Septembrie 2009, are următoarea structură:

Daniel Brânzei – preşedinte
George Dancea – secretar general


Ionică Cotârlă - casier Misiune
Moise Filipescu - casier administrativ
Cornel Ciba - casier administrativ

Nelu Cintean – vicepreşedinte Vest
Teofil Coceanu – vicepreşedinte Est
Ionel Păsui – vicepreşedinte Canada

Eusebiu Rusu – secretar Vest
Simion Plăcintă – secretar Est

Dan Paul – presedinte comisia pastorală
Cornel Drăgoi – membru comisia pastorală
Octavian Doboş – membru comisia pastorală

Viorel Clintoc – presedinte comisia de misiune
Nelu Pășcuţ – membru comisia de misiune
Radu Ştir – membru comisia de misiune
Matei Isudor – membru comisia de misiune

Florin Filip – presedinte comisia şcolilor duminicale
Aurel Mateescu – membru comisia şcolilor duminicale
George Bisorca – membru comisia şcolilor duminicale

Nelu Ciorbă - arhivar, comisia de rezoluții

.

La final, fraţii Otniel Bunaciu şi Pitt Popovici au înalţat rugăciunile de binecuvântare şi mulţumire pentru noua conducere a asociaţiei.

Prin ochi de frati

Am ramas profund miscat sa aflu cum ne-au vazut fratii pentecostali din Phoenix la Congresul nostru.

Iata cateva bloguri:

Picanterii de la Congresul Baptist din Arizona (1)

Picanterii de la Congresul Baptist din Arizona (2)


Am aruncat si eu o rivire de frate in ograda Congresului Pentecostal de la Sacramento:

Convenţia de la Sacramento, văzută de Alin Bob, pastorul coordonator

Pozitii si pareri

Click pe titlu pentru a intelege unele "metamorfozari" petrecute dupa Congresele RBA ...

Asociere? Pentru ce?

Dupa Congresul RBA de la Phoenix mi-am luat o saptamana de odihna in sihastria Muntilor Albi din Arizona. Nicaieri nu este mai mare singuratatea ca intre straini!

M-am odihnit fizic, m-am reconectat spiritual si m-am gandit la una din intrebarile ecou de la Phoenix ... "De ce trebuie sa faca parte o biserica din Asociatie?"

Am sa incerc sa raspund cu raspunsurile pe care le-am primit in aceste zile de meditatie.

Va rog pana atunci sa ma ajutati cu raspunsurile voastre. Poate ca ajungem la o concluzie care ne va bucura si ne va pune intr-o stare de mai mare slujire. Ce ziceti? Pentru ce e bise sa fie o biserica intr-o Asociatie crestina?

(Dati raspunsurile voastre sub forma unor comentarii la acest post)

miercuri, 9 septembrie 2009

ROMANIAN BAPTIST CONVENTION0-2009

M-AM BUCURAT MULT DE NOUA GENERATIE DE PASTORI TINERI. TOT CE AU FACUT,AU FACUT EXCELENT!! DOMNUL SA-I BINECUVINTEZE!!
MULTUMIM GAZDELOR PENTRU EFORTUL FACUT, PENTRU A NE SIMTI BINE. DOMNUL SA LE RASPLATEASCA,ASA CUM STIE EL SA O FACA!! AM AVUT UN TIMP BINECUVANTAT LA PHOENIX,AZ!!
NELU CINTEAN,SACRAMENTO,CA

Continuare, colaborare, consacrare

Fără a rivaliza cu precizia procesului verbal al întrunirilor de la Phoenix (facut și de data aceasta cu multă precizie de Nelu Ciorbă, din Portland, președintele comisiei de moțiuni și arhivarul Asociației), vă prezint impresiile mele de la acest eveniment.

Cel de al 97-lea Congres al Asociației a fost o demonstrație de continuitate a lucrării lui Dumnezeu printre românii din USA și Canada. Ne-au rămas numai trei ani până la împlinirea unui secol de existență al RBA (Romanian Baptist Association). În acest context, inițiativa președintelui George Dancea de a citi o listă cu „biruitorii“ din generația dinaintea noastră care mai sunt printre noi a fost mai mult decât binevenită: Teofil Talpeș, Ioan Ștef, Aurel Popescu, Ioan Pleșa, Iosif Serac, Petru Popovici, Pavel Nicolescu (ca sa amintesc aici doar pe câțiva din cei de care mi-aduc aminte). În rugăciunea de mulțumire care a urmat, Simion Plăcintă i-a amintit alături de predicatori și pe „trăitorii“ care au dus împreună mărturia și ștafeta Evangheliei ajunsă astăzi până la noi.

Un alt aspect al acestei continuități a fost activitatea de prim plan a celor din generația tânără. Fie că a fost vorba de prezentarea programului, de rugăciunile sau de predicile rostite, contribuția lor ne-a arătat că viitorul a început deja și arată bine. Iată numele a doar câțiva dintre ei: Radu Știr (Glendale, California), Eusebiu Rus (Portland, Oregon), Florin Filip (Vancouver, Canada), Nelu Păscuț (San Ramon, California), Sandu Pavel (Tacoma, Washington), Ionut Deliu (Chicago), Marian Chirla (Hollywood, Florida), Daniel Șarlea (Colton, California), Ovidiu Rauca (San Francisco, California), Claudiu Vâlcu (Sacramento, California), Aurel Mateescu (Vancouver, Canada), …..

Așezați între aceste două categorii, ca într-un sandviș, ne aflăm noi toți, cei care ne place să credem că suntem încă în floarea vârstei … (pentru o listă cu bisericile si păstorii din Asociație, mergeți aici)

O altă ilustrare a continuității a fost și bunăvoința cu care cei prezenți au răspuns la apelul la închinare, fie că acest apel a fost făcut în limba română, fie că a fost făcut în limba engleză. În programul sărbătoresc au răsunat alături și imnuri intrate în repertoriul generațiilor din secolul trecut („Doamne bun ascultă“), dar și cântece contemporane din repertoriul creștin american sau compuse și cântate de tineri români care se exprimă mai ușor în limba engleză.

Reușita acestor întruniri a fost rezultatul colaborării frumoase care a existat și încă mai există între bisericile și păstorii din Asociație. Roadele acestor colaborări s-au arătat în proiectele comune din prezentările făcute în cadrul lucrărilor adunării generale: vizitele reciproce, părtășia la întâlnirile ocazionale, participarea la proiectele de construcție de case de rugăciune, calendarul Școlilor Duminicale, revista Luminătorul, corurile bărbătești și formațiile instrumentale care au fost în turnee prin America și prin Europa, misiunile tinerilor în America Latină, Mexic, Moldova și România, participarea la societatea de ajutorare a părinților cu probleme (M.A.M.I), taberele de la Colorado pentru tineri și adolescenți, întâlnirile de toamnă și primăvară ale păstorilor, etc.

Vorbind despre colaborare, trebuie să spun că a fost poate pentru prima dată când serbările baptiștilor au fost găzduite de românii pentecostali într-una din cele mai frumoase case de rugăciune ale lor. Congresul bisericilor române pentecostale s-a ținut anul acesta în același weekend la Sacramento. Cele două Congrese s-au salutat telefonic reciproc și s-au rugat public unii pentru alții. Nu știu precis numărul baptiștilor care au participat la serbarea de la Sacramento (știu însă că au fost mulți), dar cred că nu greșesc dacă spun că, cel puțin la programele de duminică, numărul românilor pentecostali a fost mai mare decât acela al românilor baptiști (!).
Desfășurat sub o temă așa de sugestivă („Mai mult decât biruitori într-o vreme ca aceasta“), Congresul a fost o chemare la consacrare. Mi-e greu să spun care predică m-a mișcat cel mai tare.

Una din aparițiile neașteptate la amvonul Congresului a fost cea a lui Horațiu Miheț, fiul păstorului Titus Miheț din Florida, care și-a prezentat lupta ca avocat pentru respectarea drepturilor creștinilor la exprimarea liberă în peisajul alunecării americane spre umanism și anticreștinism oficial. Prezentat de Octavian Doboș, păstorul din Phoenix, ca un veritabil David în luptă cu „goliații“ organizației ACLU, Horațiu Miheț, ne-a vorbit despre biruințele Domnului, care și astăzi face minuni pentru cei care I se consacră în întregime.

Pe data de 17 Septembrie 2009, Horațiu va mai da în Florida încă o bătălie juridică și ne-a îndemnat să nu-l uităm în rugăciunile noastre.

Phoenix este numele unei păsări care renaște. RBA este numele unei Asociatii creștine care nu piere pentru că este făcută din „mai mult ca biruitori“.

Mulțumim lui Dumnezeu care ne poartă zilnic în carul Său de biruință în Christos!

Daniel Branzai

marți, 8 septembrie 2009

Asociatia are un nou presedinte


Weekendul trecut a avut loc al 97 lea Congres al Asociatiei Bisericilor Baptiste din America si Canada. Intr-un cadru festiv , la Phoenix, Arizona, delegatii bisericilor s-au intalnit sa fie in partasie frateasca, sa-l laude pe Dumnezeu si sa aleaga o noua Conducere a Asociatiei.

In urma votului delegatiilor bisericilor, Asociatia va fi condusa de:

presedinte: Daniel Branzei
vice-presedinte vest: Nelu Cintean
vice-presedinte est: Teofil Cocian
vice-presedinte Canada: Ionel Pasui

Multumim Domnului pentru toti cei au fost alesi si ne rugam ca Dumnezeu sa-i foloseasca in lucrarea Sa!
sursa:
Aurel Mateescu
http://aurelmateescu.wordpress.com/2009/09/08/phoenix-2009/

Congresul de la Phoenix

S-a terminat? Nu s-a terminat? Ce frumos ar fi sa continue ...
Intr-o organizare ireprosabila, intrunirea baptistlor romani din RBA a fost gazduita de biserica baptista si in cladirea bisericii pentecostale (!!!)



Joi si vineri, lucrarile s-au desfasurat la biserica baptista pastorita de Octavian Dobos, iar sambata seara si duminica ne-am dus la biserica pentecostala din ... Happy Valley.


Asteptam comentariile celor care au participat.

miercuri, 2 septembrie 2009

Sergiu Grossu (Simion Cubolta)

Am primit de la Cristi Tepes:



Pentru toti aceia care l-am iubit pe Sergiu Grossu (Simion Cubolta),
un poem testamentar, pe care l-am filmat cu citva ani in urma.

Cu drag, Cristi

Ne intalnim prea putin si prea rar

Constatarea din titlu nu-mi apartine. O preiau doar ca sa motivez invitatia pe care o fac tuturor pastorilor din RBA: In coloana din dreapta am inclus o "Invitatie pentru pastori din RBA".

Daca un pastor apasa pe acel link va fi trimis la un grup de discutii rezervat pastorilor. Daca nu aveti un cont la Gmail va trebui sa va faceti o adresa.
Ca si in trecut va recomand sa folositi numele de familia ca sa stim toti cu cine avem deaface. (numedefamilie@gmail.com).
In caz ca numele este foarte comun, sau daca preferati asa, adaugati si pronumele (IonPopoescu@gmail.com)

Restul de proceduri le voi discuta cu cei care se fac membrii pe grup.