marți, 14 iunie 2011

Valentin Popovici in Europa



Asistăm la un gest mare de curaj și jertfire. După problemele medicale avute nu de mult, Valentin Popovici pleacă spre Europa cu un grup muzical de misiune. Vă chem să ne rugăm împreună pentru această deosebită lucrare. Vor fi vizitate biserici baptiste și pentecostale din câteva țări.

Am preluat de pe site-ul crestinilor baptisti români din Spania acest foate frumos anunț, despre o foarte așteptată vizită:

„Fanfara Soli Deo Gloria formata din credinciosi din mai multe Biserici Baptiste Romane din Statele Unite si Canada organizeaza un turneu de vizitare a mai multor Biserici Evaghelice Romane din Europa.

Impreuna cu fratele Valentin Popovici, pastorul Bisericii Baptiste Romane din Chicago vor sluji in mai multe biserici (atit baptiste cit si pencticostale) din Italia, Germania, Austria, Franta si Spania.

Salutam gestul plin de dragoste a fratilor nostri care cu mult efort si mare cheltuiala doresc sa sprijnine adunarile din diaspora europeana in lucrarea de evanghelizare si de zidire spirituala la care este chemata Biserica lui Cristos de pertutindeni.

Va atasam aici scrisoarea fratelui Valentin Popovici adresata Bisericilor cu care vor colabora in acest proiect.

Dumnezeu sa fie binecuvintat de aceasta jertfa

******
27 aprilie 2011
Iubiții mei frați în Hristos Domnul!

Binecuvântat să fie Dumnezeul Mântuirii noastre! „Binecuvântat să fie în veci slăvitul Lui Nume! Tot pământul să se umple de slava Lui!” (Ps. 72:19).

Vă mărturisesc întâi bucuria pe care o am la gândul călătoriei pe care urmează să o facem cu ajutorul Domnului în vara aceasta în mai multe orașe din Europa unde sunt adunări românești, printre care și adunarea unde slujiți ca păstor. Este pentru mine și soția mea un vis frumos care se împlinește și pentru care nu avem cuvinte să mulțumim lui Dumnezeu. Totodată, vă destăinui și celălalt gând pe care îl am, acela de slăbiciune și neputință. Tinerii cu care mergem, fanfara „Soli Deo Gloria”, în mare parte fanfara din biserica unde slujesc, și alții din Georgia, Canada și Texas, au o râvnă mare pentru misiune: în niște vremuri de criză economică așa cum n-am mai trăit, ei s-au pus la muncă, la făurirea de planuri mari, la jertfe costisitoare. Și călătoria aceasta este o jertfă pentru fiecare din ei. M-au tras și pe mine în această aventură a credinței, și la 15 iunie pornim spre Europa. Simt că versetul 11 din Psalmul 2, „Bucurați-vă tremurând...” se aplică foarte bine la starea în care mă aflu acum.

Oricum, vă mulțumesc mult pentru acceptarea venirii noastre la dumneavoastră, și vă mulțumescpentru discuțiile telefonice calde și dragostea arătată fratelui Cimpoeș care organizează această misiune, și pentru rugăciunile în care dorim să ne unim împreunăpentru ca Bisericile să fie înviorate și întărite prin cântare și Cuvânt, în puterea Duhului Sfânt, pentru ca Evanghelia să strălucească pe fața Domnului Isus, iar Duhul lui Dumnezeu să câștige suflete pentru Împărăția Sa veșnică.

Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim, să fim împreună, să ne întărim sufletește unii pe alții, să dăm slavă Domnului Isus pentru bunătatea Sa. „De aceea, preaiubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică!” (I Cor. 15:58).
Fiți binecuvântați de Domnul !

Valentin Popovici

** Programul vizitei: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu