marți, 31 martie 2009

Unde s-a dus jertfa?

"S-a sfarsit!" - Ioan 19:30

Ca Mare Preot, Domnul Isus a incununat slujba din marea zi a ispasirii atunci cand a dus sangele Sau direct in Sanctuarul ceresc (Evrei 8-9) si l-a asezat pe capacul ispasirii al chivotului dintre heruvimi (Apoc. 11:19), ca sa curateasca, nu numai viata noastra sau pamantul, ci si lucrurile ceresti care fusesera pangarite de rascoala lui Lucifer. Chiar si faptul ca Dmnezeu ii poruncise lui Moise sa puna pe chivot doi heruvimi, nu doi lei sau doi finici, prevestise ca ispasirea cea adevarat se va face in slava, printre fapturile ceresti din Locul Prea Sfant.

Domnul Isus n-ar fi putut sa duca sangele Sau pe capacul ispasirii din templul de la Ierusalim, nu numai pentru ca nu l-ar fi lasat cei din preotia de atunci, ci mai ales pentru ca in Sfanta Sfintelor nici nu mai exista un ... chivot. El disparuse inca de pe vremea lui Ieremia, inainte de captivitatea babiloniana! La Ierusalim, ritualul ispasirii era de sute de ani numai o ... farsa.
Asta nu L-a facut pe Dumnezeu sa nu dea adevarata valoare evenimentului, rupand perdeaua dintre Sfanta si Sfanta Sfintelor, "de sus pana jos", ca sa fie clar ca gestul are originea in ceruri si ca de-acum intrarea este libera prin trupul lui Christos.

Aleluia!

Daniel Branzai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu