marți, 20 septembrie 2011

Atmosferă cerească la Hickory și la Charlotte

In ziua de gratie 18 Septembrie 2011, la initiativa unui entuziast slujitor al Domnului Isus Cristos, Ken Tucker, s-a organizat Celebrarea Creatorului si Mantuitorului nostru in bisericile baptiste din North Carolina, USA, in Hickory (dimineata) si in Charlotte (seara), in comun de catre crestinii romani baptisti si penticostali din aceasta frumoasa zona geografica unde Domnul a ingaduit sa se aseze pentru o vreme si o comunitate de romani!
Ken Tucker locuieste în Cluj si slujeste în biserica locala ca pastor în domeniul închinarii si muzicii; este de asemenea dirijor de cor de copii, tineri si adulti, interpret si compozitor. Ken provine din McComb, Mississippi si a absolvit Conservatorul Regal din Belgia, în specialitatea muzica de camera si pian. Este casatorit cu Laura si au patru copii: Alina, Ionut, Stefan si Ana Ruth. (www.jubilate.ro)
Mentionam si pastorii slujitori ai acestor biserici locale:
Nelu Urs si Iacob Brancovan, Biserica Baptista din Hickory;
Livius Percy si Ionica Pelea, Biserica Baptista din Charlotte;
Marius Covaci, Biserica Penticostala Betania din Huntersville;
Beni Bora, Biserica Penticostala Bethesda din Denver.

Duminica dimineata- Biserica din Hickory:
Textul biblic inspirational:“Cuvântul lui Hristos sa locuiasca din belsug în voi în toata întelepciunea. Învatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cântari de lauda si cu cântari duhovnicesti, cântând lui Dumnezeu cu multumire în inima voastra.” (Coloseni, 3.16)
Pentru timpul de lauda si inchinare prin cântare Ken Tucker a ales cu multa inspiratie cântari de lauda si cântari duhovnicesti, iar poporul adunat a cântat deseori alaturi de cor cu multa multumire si din toata inima.
Pentru motivarea deplina la inchinarea prin rugaciunea de lauda, vorbitorii au amintit un cuvânt binecunoscut din Apocalipsa 4.9-11:
Când aceste fapturi vii aduceau slava, cinste si multumiri Celui ce sedea pe scaunul de domnie si care este viu în vecii vecilor, cei douazeci si patru de batrâni cadeau înaintea Celui ce sedea pe scaunul de domnie si se închinau Celui ce este viu în vecii vecilor, îsi aruncau cununile înaintea scaunului de domnie si ziceau: „Vrednic esti Doamne si Dumnezeul nostru, sa primesti slava, cinstea si puterea, caci Tu ai facut toate lucrurile si prin voia Ta stau în fiinta si au fost facute!” (Apocalipsa, 4.9-11)
Atât Ken Tucker, cât si pastorii au presarat, intre imnurile de inaltare a Numelui Celui ce este Vesnic Sfânt, câte un scurt cuvânt de motivare si de lauda la adresa Mântuitorului nostru care este vrednic sa primeasca toata slava, cinstea si puterea, caci El a facut toate lucrurile si prin voia Sa stau în fiinta si au fost facute!
Predica pastorului Nelu Urs de provocare la sfintenie, inchinare si partasie.
Propovaduirea Cuvântului a fost inspirata din Coloseni 3.16 a subliniat importanta Cuvantului si cantarii in partasia crestina

Duminica dupa-masa- Biserica din Charlotte:
Textul biblic inspirational:“daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. ” (2 Cronici, 7.14)
Tema:Daca poporul Meu se va smeri (apoi vor veni si binecuvantarile)
Timpul a fost de inchinare prin cantarea de lauda si prin rugaciune, iar timpul de rugaciune, bine armonizat si delimitat de cantari inaltatoare a avut patru momente minunate:
- Rugaciunea de lauda (pentru promisiunile extraordinare facute de Domnul Dumnezeu);
- Rugaciunea de pocainta
- Rugaciune pentru bisericle romanesti;
- Rugaciunea pentru vindecarea tarii (USA si Romania) – de necredinta, de idolatrie, imoralitate, mandrie
Predica pastorului Livius Percy a fost o provocare la pocainta si a scos in evidenta nevoia noastra de a ne preda in intregime lui Dumnezeu.
MULTUMIRI FIE ADUSE LUI DUMNEZEU PENTRU HARUL SAU NESPUS DE MARE.”

A consemnat fratele George Danciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu