vineri, 23 septembrie 2011

Otniel Bunaciu a fost ales vicepreședinte al Federației Europene Baptiste


Reprezentantii Uniunilor Baptiste din Europa, intruniti la Nazareth in perioada 21-24 septembrie, cu ocazia sedintei Consiliului Federatiei Europene Baptiste,au ales noua conducere pentru urmatorii 2 ani.
In slujba de presedinte a fost ales pastorul german Hans Guderian, care il inlocuieste pe Valeriu Ghiletchi (Moldova), iar in cea de vicepresedinte a fost ales pastorul Otniel Ioan Bunaciu. Secretar general este in continuare Anthony Peck din Anglia.
Cu prilejul acestei intruniri au fost prezentate rapoartele de activitate ale Comitetului Executiv si ale departamentelor, dar au fost organizate si  diferite seminarii. Principalele teme abordate au fost: Misiunea in contextul islamic, Biserica si socitatea in Estul si Vestul Europei, Integrarea si Migrarea comunitatilor.
La lucrarile Consiliului au fost invitati si reprezentantii grupului Musalaha, grup care a initiat diferite proiecte pentru reconcilierea dintre evreii mesianici si crestinii evanghelici palestinieni din Tara Sfanta. Numarul evreilor  mesianici se ridica la  aproximativ 15.000 credinciosi, iar numarul crestinilor evanghelici palestinieni la aproximativ 10.000 credinciosi.
In Israel traiesc aproape 3000 de baptisti, iar Biserica Baptista din Nazareth a sarbatorit anul acesta 100 ani de existenta. Cel care a propovaduit credinta baptista  in urma cu 100 de ani in locul unde Mantuitorul a petrecut cea mai mare parte a vietii Sale a fost Shukri Mosa, un barbat palestinian.
Baptistii din Nazareth au o scoala cu sute de elevi, inceputa in anul 1935 si care este considerata astazi ca fiind una din cele mai bune din tara.
La sedinta Consiliului au mai participat reprezentanti ai Aliantei Mondiale Baptiste, ai altor organizatii baptiste americane, dar si reprezentanti ai Ministerului Turismului din Israel.


A consemnat Vio Pop.
Citeşte mai mult pe: Stiri Crestine.ro » Otniel Bunaciu a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene Baptiste 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu