sâmbătă, 17 septembrie 2011

Rugăciune pentru Asociația bisericilor

Dragi frați păstori,

La Congresul de la Sacramento fratele Sorin Covaci a semnalat o nevoie a Asociației de a ajunge ceea ce spunem că este, o Asociație a bisericilor, nu doar a păstorilor. Bisericile, în general, sunt izolate de Asociație, cu excepția evenimentelor în care păstorii se întâlnesc pentru diferite evenimente. În rest bisericile nu prea își practică asocierea.

După o sfătuire cu fratele Dan Paul și cu alți frați din Comitetul Executiv am făcut un plan de rugăciune în care bisericile din Asociație se roagă pentru Asociația bisericilor. Este de fapt un orar lunar în care în fiecare lună, ora de rugăciune din a doua duminică este destinată mijlocirii pentru bisericile din Asociație (acest plan poate fi „coborât“ de AICI).

Recomandări pentru folosirea acestui program de rugăcine pentru biserici:

- în fiecare lună bisericile Asociației sunt chemate să rezerve ora de rugăciune din a doua duminică a lunii să se roage pentru celelalte biserici din Asociație, după învățătura Scripturii care ne îndeamnă să ne rugăm unii pentru alții.

- frații păstori sunt rugați să informeze din timp pe responsabilii cu rugăciunea din duminica respectivă și să le dea tabelul cu bisericile pentru care biserica se roagă în luna respectivă.

- frații păstori sunt rugați să explice bisericii planul de rugăciune și să incurajeze biserica să se roage atât duminica desemnată pentru această cauză (a doua din fiecare lună), cât și acasă membrii bisericii să continue să păstreze în rugăciunile lor bisericile din Asociație și păstorii care le slujesc.

- deoarece anul acesta din luna septembrie au mai rămas doar două duminici putem folosi una dintre aceste două duminici pentru a ne ruga pentru bisericile listate în această lună, iar din luna octombrie putem folosi a doua duminică pentru acest plan de susținere în rugăciune.

- fratele responsabil cu rugăciunea în a doua duminică a lunii, este rugat să citească lista bisericilor pentru care biserica este chemată să se roage în duminica respectivă și să îndemne biserica la mijlocire pentru păstori, pentru membrii bisericii, pentru tineret, pentru viziunea bisericii, pentru impactul în locul în care Dumnezeu i-a așezat, pentru spiritul de misiune și evanghelizare, și alte îndemnuri adecvate chemării lui Dumnezeu pentru biserica locală.

Mult har și pace,
Florin Vancea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu