luni, 6 iulie 2009

SUSTINE-TI PASTORUL!

"Sa-i pretuiti foarte mult" (1 Tesalonlceni 5:13)


Phil Hines spune o intamplare imaginara si nostima despre Isus care mergea pe drum intr-o zi si a vazut un om plangand. Cand l-a intrebat ce s-a intamplat, omul a raspuns: "Sunt orb", asa ca Isus l-a vindecat. Mergand mai departe s-a intalnit cu un alt om in lacrimi si i-a pus aceeasi intrebare. El a raspuns: "Sunt schiop", asa ca Isus l-a vindecat. Apoi s-a intalnit cu un al treilea care plangea. Ca raspuns la intrebarea lui Isus, el a raspuns: "Sunt pastor". Asa ca Isus s-a asezat langa el si a plans impreuna cu el! Slujba de pastor poate fi lipsita de multumire; de aceea Biblia spune: "Sa-i pretuiti foarte mult".


Cineva a descris "Pastorul perfect" drept un om care predica 20 de minute si apoi se aseaza, condamna pacatul fara a ofensa pe nimeni, lucreaza 16 ore pe zi facand totul de la predicare la curatenie, castiga 800 de lei pe luna si daruieste 200 de lei inapoi bisericii, se imbraca frumos, are o familie model, sustine cauzele bune si-i ajuta pe cersetorii care se opresc la usa bisericii. Are 36 de ani si predica de 40 de ani. Are o dorinta fierbinte de a lucra cu tinerii si-si petrece tot timpul cu persoanele in varsta. Zambeste tot timpul in timp ce-si pastreaza seriozitatea, deoarece are un simt al umorului dezvoltat care il face sa se dedice cu seriozitate. Face 20 de vizite pe zi si-si petrece fiecare clipa a zilei evanghelizand si este intotdeauna la birou in caz ca este nevoie de el.

Vestea proasta este ca s-a epuizat si a murit la 37 de ani!

Pavel scrie: "Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire, si urmati-le credinta!" (Evrei 13:7).

"Sa priviti bine pe cei ce se ostenesc intre voi, care va carmuiesc in Domnul, si care va sfatuiesc. Sa-i pretuiti foarte mult, in dragoste, din pricina lucrarii lor" (1 Tesaloniceni 5:12-13). Cu alte cuvinte, sustineti-va pastorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu