marți, 7 septembrie 2010

Dupa Conventie (Congres, pe stil nou)

A fost cu siguranta una din cele mai frumoase si mai reusite Conventii din istoria RBA.
Organizarea impecabila asigurata de Sorin Covaci si bisericile din Detroit, sala impresionanta si in acelasi timp foarte potrivita pentru inchinare, pusa la dispozitie de biserica romana pentecostala din Troy, masa organizata la sediul bisericii ortodoxe din aceeasi localitate, musafirii veniti in numar mare si gazdele neobosite si primitoare, toate au contribuit la o sarbatoare de mare tinuta.

La fiecare servici au predicat doar doi pastori, ceea ce a facut ca audienta sa fie atenta si neobosita.

Vineri seara au vorbit Sorin Covaci si Petru Popovici. Prezenta "patriarhului baptistilor romani americani" a fost unul din punctele forte ale acestei Conventii.

Sambata seara au predicat Matei Istudor, o veritabila lectie pentru tineri ("De ce trebuie sa ascultam de parinti?"), dar si pentru ceilalti predicatori, prin abilitatea lui de a integra power point presentations si mici filmulete in cadrul expunerii, si Marius Cruceru, profesor la Oradea si pastor la Alejd, aflat printr-un complex fericit de imprejurari printre noi ("Cei patru stalpi ai familiei crestine").

Duminica dimineata au predicat Daniel Branzai (marturie personala despre viata de familie) si Teofil Cocian ("Caracteristici ale familiei crestine").

Spre deosebire de alte Conventii, la Detroit a mai fost un serviciu divin, nu duminica seara, ci imediat dupa masa de amiaza. La acest servici a predicat noul presedinte al Tineretului RBYA si Sebi Rus, pastor la una din bisericile din Portland, Oregon.

Sambata dupa amiaza a fost organizat in premiera un "seminar" cu tema Conventiei: "Familia crestina: fericire sau Faliment". Au participat toti pastoriii prezenti, care timp de doua ore au raspuns la intrebari legate de specificul si problematica vietii de familie a emigrantilor romani de pe aceste meleaguri. Ca orice inceput, seminarul a fost timid, dar cei prezenti au spus ca practica se merita continuata.

Inchinarea muzicala a fost asigurata de o famfara compusa din instrumentisti veniti din multe biserici RBA, corul mixt, corul barbatesc "Agape", corul tinerilor, un splendid cor de copii, solisti si grupuri vocale sau instrumentale. Multimea dirijorilor ma face sa nu le amintesc numele, de teama de a nu scapa pe vreunul dintre ei.

Masa a fost servita si la sediul bisericii, sambata, si la sala bisericii ortodoxe, duminica.

N-am pomenit de loc despre Conventia surorilor sau despre cea a tinerilor. Le las lor acest privilegiu.

Multumim tuturor si speram sa ne vedem impreuna si la anul viitor, oriunde se va continua aceasta frumoasa traditie a bisericilor noastre.

Astept comentariile si completarile celor care au fost impreuna cu mine la aceasta frumoasa Conventie.

Daniel Branzai
P.S. - Vom afisa curand adresa de unde se pot comanda DVD-uri cu toate programele Conventiei.

Impresiile lui Marius Cruceru de la Congres sunt aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu