miercuri, 6 ianuarie 2010

Semne rele?

PREȘEDINTELE CULTLUI CREȘTIN BAPTIST DIN ROMÂNIA SE ADRESEAZĂ PRIMULUI MINISTRU, EMIL BOC

Într-o scrisoare adresată Primului Ministru Emil Boc, domnul Otniel Bunaciu, Președintele Cultului Creștin Baptist din România își manifestă îngrijorarea față de schimbarea, fără o consultare prealabilă a cultelor recunoscute de stat, a subordonării Secretariatului de Stat pentru Culte de la Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional la un secretariat special aflat în subordinea Primului Ministru.

Președintele Cultului Baptiste solicită o expunere a motivelor care au determinat această schimbare ce afectează viața bisericilor baptiste din România. Totodată solicită și o clarificare a unor declarații făcute în mass media de către Primul Ministru prin care afirma că noul secretariat va păstra legătura „cu Biserica Ortodoxă în principal”.

Domnul Otniel Bunaciu își exprimă speranța că schimbările făcute sunt în spiritul Constituției României și a articolului 9 din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, care specifică faptul că „statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee”, cultele fiind „egale în faţa legii şi a autorităţilor publice, iar „statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult”.

http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/98

Un comentariu:

  1. In titlu: cultlui - trebuie: cultului.

    Asa a fost preluat pe mai multe site-uri.

    RăspundețiȘtergere