luni, 22 februarie 2010

FESTIVALUL CORURILOR DE TINERI, EDITIA A 8-A, SAN FRANCISCO BAY AREA

In weekend-ul 12-14 februarie 2010, in aria Golfului San-Francisco, a avut loc cea de a 8-a editie a Festivalului corurilor de tineri din mai multe biserici baptiste romane din SUA.

Tinerii din Florida, sosind de vineri seara, au participat la serviciul de inchinaciune din Biserica din San Leandro, pastorita de fr. O. Rauca. Au cantat cateva cantari frumoase, iar fr. Nelu Cintean, de la Biserica ,,Harul” din Sacramento a avut un mesaj din Cuvantul Domnului.

Programul festiv al tuturor corurilor de tineri a inceput sambata 13 februarie a.c., la biserica americana Redwood Chapel din Castro Valley. Servicul divin a inceput cu o cantare comuna dupa care fr. Ovidiu Rauca, unul dintre slujitorii locali, a citit textul din Psalmul 96:1-8, iar fr. Stefan Ghinescu, pastor cu tineretul la biserica ,,Harul” din Sacramento, a cerut binecuvantarea Tatalui. Un scurt cuvant de bun venit a avut fr. Achim Pele, dupa care a urmat corul de voci egale ,,Fiicele Sionului” dirijat de sr. Luci Cifor. A urmat corul de tineri al bisericii ,,HARUL”, Holywood, FL dirijat de fr. Benjamin Nistor, dupa care a cantat corul de tineri al Bisericii baptiste din Beaverton, OR, dirijat de fr. Emanuel Azgur.

Prima parte a programului de dimineata a fost incheiat de corul ,,Emanuel” din Chicago, IL, dirijori fiind fr. Mircea Olariu, Stelian Aioanei si Marius Olariu.

Dupa mesajul binecuvantat al fr. Claudiu Valcu, pastor al Bisericii ,,Harul” din Sacramento si colecta au urmat corul de tineri al Bisericii ,,HARUL” din Sacramento, dirijat de fr. Octavian Campean si Grupul de voci egale al Bisericii baptiste din Hickory, N.C, dirijat de sr. Ludovica Netza.

Programul de dimineata s-a incheiat cu un mesaj al fr. Nelu Pascut, pastor al Bisericii din San-Ramon si rugaciunea pastorului de tineret, fr. Codin Barbu. de la Biserica ,,Betania” din Los Angeles.

A urmat o binecuvantata agapa frateasca pentru toti cei prezenti…

Serviciul divin de dupa masa a inceput la ora 4 si dupa o cantare comuna si un text inspirativ, citit de fr. Iosif Sarac, Psalmul 145 v3 a urmat rugaciunea fr. Simi Bilti, unul dintre pastorii Bisericii din Renton, WA.

In prima parte a serviciului si-au adus cantarile de lauda corul de tineri al Bisericii din Portland, OR, dirijor fr. Laurentiu Titerlea ,corul de tineri al Bisericii din San Leandro, dirijor fr. Viorel Hodis , corul reunite al tinerilor din Bisericile ,,Bethel” si ,,Betania” din Los Angeles, dirijor fr. Felix Macovei si corul bisericii ,,Isus Salvatorul” al Bisericii din Renton,WA, dirijor fr. Alexandru Midrigan.

A urmat un mesaj binecuvantat al fr Doru Aninoiu, pastorul bisericii Bethel din Sacramento si colecta iar in partea doua corul de tineret al bisericii baptiste din Hickory,N.C, dirijat de Iacob Branconav si corul de tineret al bisericii baptiste BETHEL –Sacramento, CA (dir Nicu Cosovan).

Seara s-a incheiat cu un bun mesaj al fr. Ovidiu Rauca si rugaciunea fr. Sebi Rusu.

Ziua de duminica a fost iarasi o zi cu adevarat binecuvantata. De dimineata serviciul a fost impreuna cu biserica americana, Redwood Chapel, din Castro Valley, iar dupa masa a fost serviciul de incheiere. Corurile in ziua de duminica au cantat toate impreuna, peste 200 de tineri. A fost cu adevarat o atmosfera inaltatoare. Fiecare dirijor a condus cate o cantare. Au fost doua mesaje, fr. Sebi Rusu, pastor al bisericii baptiste din Beaverton, OR, si pastorul american fr.Doug Tegner.

Un scurt dar binecuvantat cuvant a avut si fr. Iovan Miclea, unul dintre muzicienii veterani ai muzicii crestine romanesti. Am regretat faptul ca fr. Daniel Stauceanu nu a putut sa participle. Dansul tocmai in acest weekend a implinit varsta de 80 ani. In schimb ne-am bucurat de prezenta fr. Cornel Radulescu, bine cunoscut fratietatii romane.

Totul, la aceste servicii divine, a fost frumos. Legaturile dintre cantari si anunturi le-au facut fr. Mihai Bodea, Ilie Cojan, Andrea Mich si Sabina Carp. Nu-i uitam nici pe acei care s-au ocupat cu partea administrativa, incepand cu fr. Peter Morariu si inimosul organizator, fr. Samuel Prelipceanu care a organizat cea de a 8-a editie a FESTIVALULUI corurilor de tineri din Bisericile roamane din Statele Unite. Premii au primit toate corurile participante, iar castigator a fost LUCRAREA lui DUMNEZEU!!..

Marit sa fie DOMNUL!!
Nelu Cintean, Sacramento, CA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu