luni, 11 mai 2009

Misiune in Honduras

Liliana Lungu from Bucurest wrote this

„ Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos, si care raspindeste prin noi in orice loc mireasma cunostintei Lui.” 2 Corinteni 2.14

Iubiti frati si surori in Hristos,

Va salutam cu harul si pacea Domnului si ne bucuram sa impartasim cu dvs. lucrarile minunate ale lui Dumnezeu, felul cum El a lucrat in Honduras.

Am pornit in aceasta frumoasa „aventura” a vestirii Evangheliei o echipa formata din 12 persoane, gata sa ne lasam calauziti de Duhul Sfint in ceea ce avea pregatit pentru acest loc ales spre a fi binecuvintat de prezenta Lui.

Lucrarea s-a desfasurat in Tela, o localitate in partea de nord a tarii, situata pe tarmul marii Caraibe. Proiectele de anul acesta au fost VBS (scoala biblica de vacanta) si fotbal.

Cu echipa de VBS am avut o serie de lectii biblice, cintece, jocuri, am invatat versete si ne-am rugat cu copiii din doua centre speciale. Centrul Foster Care unde au fost in jur de 70 de copii foarte saraci care traiesc in conditii foarte grele, din familii cu probleme – i-am vizitat anul trecut si acum s-au bucurat mult sa ne vada, si-au amintit ce-am facut cu ei anul trecut, cintecele si impreuna am impartasit iarasi din Cuvintul Domnului, L-am laudat pe El si ne-am bucurat. Copiii au primit pachete, papuci si dulciuri.

Al doilea Centrul San Juan Bosque cu 35 de copii orfani de cel putin unul din parinti, unii traiesc in strada, altii sunt trimisi de cei care ii cresc sa munceasca, copii cu probleme de comportament din cauza tratamentului rau pe care l-au primit acasa sau pe strada – in timpul petrecut cu ei am vazut niste copii minunati, dornici sa cunoasca mai mult din Dumnezeu carora le-am aratat si le-am vorbit despre dragostea pe care Isus o are pentru ei – i-am luat in brate, ne-am jucat cu ei, am vorbit cu ei, am cintat... a fost un timp binecuvintat... Dumnezeu ne-a pus pe inima sa cumparam uniforme pentru acesti copii.. ...au fost asa de bucurosi – cu greu ne-a despartit de ei... ii pastram in inimile si in rugaciunile noastre. Am ramas in legatura cu invatatoarea lor, Miriam, un copil al lui Dumnezeu pregatita de El ca s-o foloseasca in aceasta lucrare – am lasat ceva materiale ca sa poata face in continuare scoala biblica cu copiii si dorim sa mai trimitem ce mai are nevoie pentru ca ea sa continue – Dumnezeu sa fie laudat pentru ceea ce face cu acesti copilasi!

Impreuna cu noi am avut si citiva adolescenti de la Institutul American – o scoala in limba engleza pentru copii ceva mai instariti – au mers cu noi citiva in fiecare zi sa ne ajute cu traducerea.. si Dumnezeu i-a atins si pe ei.. desi suspiciosi la inceput, nestiind cine suntem si ce facem, in scurt timp au devenit prietenii nostri foarte buni. Traducind pentru noi o parte din lectiile biblice au avut ocazia astfel sa auda si ei Cuvintul lui Dumnezeu – „..tot asa si cuvintul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele” (Isaia 55.11)

Am avut ocazia sa mergem intr-un sat - Triunfo de la Cruz - locuit de grupul etnic de culoare garifuna si am vizitat o scoala unde am impartasit cu copiii din Cuvintul Domnului, am cintat impreuna am invatat verset si ne-am jucat. Este inca mare har in Honduras faptul ca se poate intra cu usurinta intr-o scoala pentru a duce vestea buna a mintuirii.. slavit sa fie Dumnezeu pentru aceasta!

Am vizitat si anul aceasta data Centrul de reabilitare pentru copii cu handicap – am petrecut un timp frumos cu copii, ne-am jucat cu ei.. ne-a bucurat sa vedem ca unii sunt mai bine in urma tratamentului primit.. Am vorbit cu unii dintre ei, i-am incurajat, i-am indemnat sa se apropie de Dumnezeu...

La proiectul fotbal au fost implicati peste 100 de copii. S-au pregatit echipele timp de citeva zile iar in ultima seara a fost un mic campionat. La fiecare intilnire echipa noastra a vorbit copiilor despre Domnul Isus si dragostea care o are pentru ei si s-au rugat impreuna. Dumnezeu a lucrat in chip minunat si aici..

Unul din jucatorii din echipa nationala a vazut ce facem cu copiii prin fotbal si si-a exprimat dorinta de a lucra in acelasi mod in timpul sau liber, spunea ca de mult avea in inima sa faca acest lucru. De asemenea primarul localitatii a fost impresionat de aceasta lucrare, a recunoscut Charitycup ca organizatie serioasa (de romani!) in ceea ce face si doreste sa sponsorizeze campionatul de fotbal in urmatoarea misiune.

Am avut ocazia sa vizitam din nou Centrul de reabilitare pentru dependenti de alcool si droguri si am avut un timp frumos de partasie si inchinare impreuna cu cei de-acolo. I-am incurajat si ne-am rugat pentru acesti oameni care au ales sa puna problemele lor, viciile lor inaintea lui Dumnezeu asteptind ca El sa-i elibereze si sa-i vindece. S-au facut si ceva reparatii la centru la instalatiile sanitare.

In una din seri am intilnit pe marginea drumului un baiat intr-o stare trista – era drogat si baut de 40 de zile...ne-am apropiat de el si baietii i-au vorbit de dragostea Domnului Isus pentru el, i-au spus ca El e singurul care poate sa-l elibereze, care poate sa dea un sens vietii lui – a inceput sa plinga cind a auzit, si-a deschis inima si ne-a spus ca era trist si singur din cauza ca parintii lui murisera si a ales acest drum intunecos al iluziilor provocate de niste substante... i-am spus de centrul de reabilitare si a acceptat sa mearga acolo sa primeasca ajutor.. cei de la centru l-au primit cu bratele deschise, gata sa-l ajute.... („Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna..” – Matei 11.28.)

Am vizitat si citeva biserici locale unde am intrat in legatura cu oamenii cu dorinta de a lucra impreuna pentru imparatia lui Dumnezeu. Am avut o partasie deosebita, am simtit prezenta lui Dumnezeu, am avut mesaje de incurajare pentru fratii nostri din Honduras, ne-am rugat impreuna, s-au rugat pentru noi si pentru ceea ce faceam acolo, am lucrat cu copiii din biserica.

Misiunea aceasta a fost o mare binecuvintare pentru Honduras, pentru noi si am vazut calauzirea lui Dumnezeu la fiecare pas si credinciosia Lui in lucrurile cele mai mici, am vazut cum Dumnezeu a adus multe persoane in drumul nostru ca sa le arate mintuirea si dragostea Lui si am vazut cum inimile lor au fost atinse.... a Domnului si Mintuitorului nostru scump Isus, sa fie slava si gloria acum si in veci!

Multumim pentru suportul si rugaciunile cu care ne-ati insotit si fara de care lucrarea aceasta n-ar fi fost completa. Harul Domnului Isus Hristos si dragostea lui Dumnezeu si impartasirea Sfintului Duh sa fie cu voi cu toti!



Cu dragoste in Hristos,

Echipa Charitycup Honduras 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu