vineri, 15 mai 2009

Moldova - update

„Compromisul întreabă: este sigur? Consensul întreabă: este popular? Caracterul întreabă: este drept?” (Martin Luther King).

Dragi frati si surori,

Pe 20 mai vor avea loc alegerile Preşedintelui Republicii Moldova. Partidul Comuniştilor a anunţat că înaintează la această funcţie pe Dna Zinaida Greaceanîi, ex-Prim Ministru al RM. Pentru a putea alege şeful statului, comuniştii mai au nevoie de un vot. Partidele din opoziţie au declarat că nu recunosc rezultatele alegerilor din 5 aprilie şi nu vor vota nici un candidat la funcţia de Preşedinte al RM, pledând astfel pentru alegeri anticipate.

Alegerile din 5 aprilie şi ceea ce-a urmat după aceste alegeri au dezbinat societatea noastră mai mult ca oricând. De aceea, alegerea Preşedintelui RM pare să fie o răscruce existenţială atât pentru deputaţii acestui Parlament, cât şi pentru întreaga societate. Alegerea care va fi făcută va marca profund viitorul nostru şi al copiilor noştri.

Ţinând cont de tensiunea enormă creată în preajma acestor alegeri, de marea responsabilitate a deciziilor care urmeaza sa fie luate şi de eventualele consecinţe negative, vă îndemn să stăruiţi în rugăciune pentru alegerile din 20 mai. Chiar dacă există argumente pragmatice în favoarea votării Preşedintelui RM, consider că singura alternativă morală pentru situaţia în care ne aflăm este nevotarea preşedintelui şi pledarea pentru alegeri anticipate libere şi corecte. Cred c-ar fi greşit să ne temem de ce poate fi mai rău, în loc să ne încredem în Dumnezeu care ne vrea binele si poate sa ne dea un viitor si o speranta. De aceea să ne rugăm ca mai presus de toate să se facă voia lui Dumnezeu!

Valeriu Ghiletchi

PS Pentru comentarii si intrebari vizitati www.valeriughiletchi.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu