vineri, 23 octombrie 2009

Aniversare in Caras Severin






Duminică, 18 Oct.2009, de la ora 10-13, la Sala Polivalentă din Reşiţa, a avut loc celebrarea a 400 ani de credinţă şi mărturie baptistă în lume, eveniment care a fost organizat de Comunitatea Creştină Baptistă Caraş-Severin.

La această sărbătoare au participat peste 2500 de credincioşi baptişti de pe raza Comunităţii C-S, precum şi reprezentanţi din partea autorităţilor judeţene şi locale,
Uniunea Baptistă din România a fost reprezentată de fr. Otniel Bunaciu, preşedintele Uninunii şi fr. Ionel Tuşac, secretarul general al Uniunii. De asemenea Federaţia Baptistă Europeană a fost reprezentată de fr. Valeriu Ghileţchi, preşedinte şi fr. Hans Guderian, vicepreşedinte.Programul festiv a fost deosebit de bogat şi a cuprins cântări intonate de fanfara formată din instrumentişti din mai multe biserici, de corul de elevi de la Liceul Teologic Baptist din Reşiţa, de corul bărbătesc din Valea Almajului şi de corul mixt reunit din mai multe biserici.

S-a prezentat apoi în proiecţie un dvd cu istoricul mişcării baptiste în lume şi în România, precum şi două referate despre Istoricul baptiştilor în Caraş-Severin (fr. Ilie Tinco) şi despre Ce cred baptiştii (fr. Ilie Milutin).Au fost aduse cuvinte de salut din partea Consiliului Judeţean C-S, a Primăriei mun.Reşiţa, precum şi din partea Uniunii Baptiste (fr.Ionel Tuţac) şi a Federaţiei Baptiste Europene (fr.Hans Guderian). Mesajele din Cuvântul lui Dumnezeu au fost aduse de fr.Valeriu Ghileţchi, preşedintele FBE şi fr. Otiniel Bunaciu, preşedintele Uniunii Baptiste. Programul a fost condus de fr. Mihai Mihuţ. preşedintele Comunităţii Baptiste Caraş-Severin..
Putem spune că această sărbătoare minunată L-a înălţat şi L-a glorificat pe Dumnezeu, aducând multă bucurie în inimile celor prezenţi şi încurajare pentru credincioşii baptişti, la o trăire şi mărturie după modelul înaintaşilor noştri. A lui Dumnezeu să fie toată slava în veci de veci.



Mihut Mihai
pastor
Biserica Baptista SPERANTA Resita
Caras-Severin
Romania
email: mihut.mihai@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu