miercuri, 22 aprilie 2009

Baptisti Romani in Alberta, Canada



Mark Hobafcovich
North American Mission Board of the
Southern Baptist Convention
4200 North Point Pkwy
Alpharetta, GA 30022
mhobafcovich@namb.net



Iubiti frati

Mai jos gasiti informatii despre noua lucrare Baptista printre Romanii din Calgary-Alberta, Canada. Bucurati-va si Rugati-va. Lider local este fratele Dan Bosica.


Frate Mark, ma bucur sa vad ca in conducerea Conventiei Baptiste de Sud se afla si frati romani. Domnul sa va cuvinte de bine pentru ceea ce faceti!

Noi suntem de citiva ani in Calgary veniti fiind din Vancouver, British Columbia Canada.

In decembrie 2007 am infiintat un grup romanesc si de atunci ne adunam in mod constant la rugaciune si studiu biblic. Cu ocazia Craciunului 2008 am avut primul serviciu ca si congregatie intr-o structura de biserica. De atunci incoace ne intilnim odata pe luna in mod regulat, pina acum la diferite biserici cu chirie dar de acum incolo la Biserica Trinity Baptist din Calgary.

Luna trecuta am avut trei botezuri, iar cu un an in urma am mai avut un botez. Ne bucuram ca Domnul lucreaza printre noi netinind cont de slabiciunile noastre. Biserica care a pornit aceasta plantare in Calgary este Biserica Baptista Bethel din Vancouver ( Abbotsford) British Columbia si un rol deosebit l-a avut si il are pastorul Corneliu Ardelean de acolo. El impreuna cu sotia au avut pe lista de rugaciune o biserica baptista romaneasca in Calgary inca de cind au venit in Canada cu noua ani in urma. Pastorul Ardelean vine in fiecare luna in Calgary cind noi avem serviciul de inchinare. La ultimul eveniment de luna trecuta, cind am avut botezul, fratele Ardelean impreuna cu 22 de tineri din biserica sa au venit sa ne ajute.

In clipa de fata noi suntem in jur de 20 de persoane, dupa ce am pierdut vreo 10 la o biserica penticostala nou infiintata. Inca sunt unde de soc care se propaga cu repercusiuni neprevazute.

Moralul nu este prea ridicat tinind cont ca nu avem un pastor aici local si nu ne intilnim decit odata pe luna. De asemenea nu avem o persoana care vorbeste romaneste (sau mai multe) care sa cinte la instrumente muzicale. In clipa de fata o sora canadianca ne ajuta cu pianul cind poate.

Deci nevoile noastre sunt urmatoarele:
• Pastor vorbitor de limba romana care sa fie stabilit in Calgary
• Conducator de inchinare care sa cinte la un instrument muzical
• Posibilitatea de a avea servicii saptaminale

Tinind cont ca Domnul nu ne-a zis STOP noi vom continua si vom cauta solutii pentru problemele noastre. Avind in vedere ca este lucrarea Domnului sint in final problemele LUI si avem nadejde ca se vor rezolva.

Daca vreti sa ne sprijiniti in rugaciune astea sunt. Nu strica sa dati de veste fratilor romani din conventie (si nu numai) caci poate sunt unii care simt o chemare pentru acest pamint unde curge "lapte si petrol" din Vestul Canadei :-)

Domnul sa va lumineze si sa va foloseasca acolo unde sunteti!
A Lui sa fie Slava Cinstea si Inchinarea!!
Dan

E-mail; dbosica@gmail.com
Tel: 403-233-7231

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu